Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF.com

Straatdealer op heterdaad gearresteerd in Leerdam

112 1.559 keer gelezen

LEERDAM • De politie heeft woensdag 17 november een 21-jarige man aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De verdachte is op het spoor gekomen door informatie uit een eerder onderzoek.

Politieonderzoek naar een crimineel samenwerkingsverband in Leerdam leidde begin 2021 tot meerdere invallen en de arrestatie van vijf verdachten.

De informatie die los kwam door deze actie leverde de politie nieuwe aanknopingspunten op om de drugscriminaliteit in Leerdam en omstreken verder tegen te gaan.

Nieuwe aanhouding
De arrestatie van een 21-jarige man uit Leerdam is daar een voorbeeld van. De verdachte was op woensdag 17 november in Leerdam aanwezig voor de verkoop van cocaïne op straat. De politie arresteerde de Leerdammer op heterdaad tijdens een drugsdeal. Hij had daarbij een handelshoeveelheid cocaïne op zak.

Een vervolgonderzoek in een woning in Leerdam leverde ruim 5000 euro in contanten op, daarnaast werden materialen om drugs te wegen en verpakken aangetroffen. 

De aangetroffen drugs wordt vernietigd en het geld is in verband met de verdenking van witwassen in beslag genomen. Ook zijn diverse telefoons in beslag genomen.

De verdachte zit momenteel in hechtenis voor verder verhoor en wordt binnenkort voorgeleid bij een rechter commissaris. Aanvullende aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ondermijning in Midden-Nederland
De handel in drugs zorgt voor ernstige problemen in Midden-Nederland en daarbuiten. Denk aan onveiligheid en overlast op straat, het ronselen van zeer jonge kinderen, geweld, liquidatie en vergismoorden.

Politie, OM, gemeenten, Douane, Belastingdienst en andere partijen trekken samen op om ondermijning tegen te gaan. Zij doen dit samen omdat dan met zowel strafrecht, bestuurlijke maatregelen, toezicht, preventie en andere maatregelen effectief opgetreden kan worden.

Ondermijning tegengaan kan de overheid niet alleen. Ziet u zaken die volgens u niet kloppen? Meld deze dan bij gemeente, wijkagent (via politie.nl) of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Bel bij spoed altijd 112.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen.
100 kinderen genieten van Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen fotoserie 14 uur geleden
Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 17 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden