Heren Ardito walsen over West Brabant Giants heen

Sport 3 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Na twee verloren wedstrijden waren de heren van basketbalvereniging Ardito afgelopen weekend gebrand op een overwinning. West Brabant Giants uit Bergen op Zoom was met slechts zes spelers daarvoor een ideale tegenstander. Vanaf het begin overklaste Ardito de Giants en scoorde erop los.  Met aantrekkelijk spel, won Ardito deze sportieve wedstrijd met 116-39. Topscoorders waren Robert Jan van Veen (25 punten), Ewout Eikelboom (20 punten) en Caesar Kok (18 punten). Dames Ook de dames speelden zaterdagavond tegen West Brabants Giants. Dit team was wel met een goede bezetting naar Zaltbommel afgereisd. Het eerste kwart ging de strijd gelijk op, maar in het tweede kwart voerden de speelsters uit Bergen op Zoom de druk op. Ondanks dat Ardito bij de rust tegen een achterstand van negen punten aankeek, werd het derde kwart toch weer spannend. Beide teams hielden elkaar enige tijd in evenwicht, maar in de slotfase deden de jonge Brabantse speelsters er nog een schepje bovenop. De dames van Ardito moesten afhaken en verloren uiteindelijk met 39-60.  Rolstoelbasketbalclinic Ardito verzorgt vrijdagavond 17 oktober een rolstoelbasketbal-clinic verzorgt. Aanvang 19.00 uur, in sporthal de Ring.