• Op sportpark Blankensteijn was het zaterdag een oase van rust.
• Op sportpark Blankensteijn was het zaterdag een oase van rust. (Foto: Peter Verbeek)

Coronavirus legt sportleven volledig lam

  •   keer gelezen   Sport

VIANEN • Bij de Viaanse sportverenigingen is volop begrip voor de beslissing om hun accommodaties op slot te doen waardoor er niet kan worden getraind en gespeeld.


Om te trachten de gevolgen van het uitbreken van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken zijn alle sportaccommodaties binnen de gemeente Vijfheerenlanden tot minimaal 6 april op slot gegaan. De meeste verenigingen en sportcentra hebben hun leden daar via hun websites over in kennis gesteld. Alleen bij vv Vianen was de kantine afgelopen zaterdag gewoon open.

Helsdingen Sport en Cultuur laat weten dat is besloten het landelijk beleid en de daarbij behorende maatregelen te zullen volgen. "Uiteraard vinden wij het erg vervelend dit besluit te moeten nemen, maar gezondheid voor onze medewerkers en bezoekers staat voorop. Via onze website en social media kanalen houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen."

SC Everstein zette donderdagmiddag al een soortgelijke mededeling op haar site. "Dat ons sportpark tot nader order is gesloten betekent dat naast de wedstrijden ook de trainingen  tot 6 april niet doorgaan en de kantine is gesloten. Wij rekenen op jullie begrip, het is helaas niet anders."

'Niets doen geen optie'
Voor trainer Sander Kloos, die met Brederodes volop in strijd is om promotie naar de tweede klasse te bewerkstelligen, is drie weken niets doen geen optie. "In deze eerste fase respecteren we natuurlijk de adviezen van het RIVM en worden de onderlinge sociale contacten tot een minimum beperkt. De activiteiten van het trainingsveld verplaatsen naar het Panbos is voor ons geen optie. In overleg met de staf zijn we schema's en oefeningen aan het samenstellen waarmee we de spelers, alleen of in kleine groepjes, aan de slag laten gaan."

Afgeblazen
LTV Vianen laat weten dat de open dag en de daarmee gepaard gaande activiteiten, die op zaterdag 29 maart zouden worden gehouden, verplaatst is naar zondag 17 mei. Bridgeclub Vianen heeft haar clubgebouw de komende weken in de ban gedaan. Dat houdt in dat ook de extra algemene ledenvergadering en het befaamde Fransje Doorschottoernooi zijn afgeblazen.

Zaalsportverenigingen Servia en Viko zitten in de wachtkamer. Hun competities lopen nog, maar kunnen mogelijk niet worden afgemaakt doordat de zalen waar de tegenstanders gebruik van maken aan andere partijen worden verhuurd zodra de competities zijn afgelopen. "Het zou zo maar kunnen dat de huidige stand de eindstand wordt en niemand kan promoveren of degraderen", zei Servia-voorzitter Johan Beijen.

'Negatief saldo'
MHC Vianen en de voetbalclubs zijn voor hun exploitatie grotendeels afhankelijk van de inkomsten van de kantines. "Voor ons is het niet desastreus, maar dit scheelt ons duizenden euro's aan inkomsten", zei Peter van Dijk, penningmeester van Brederodes. "Dat kan op geen enkele manier worden gecompenseerd en aan het einde van het boekjaar leidt dit ongetwijfeld tot een negatief saldo."

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier