• Marcel Hijnen scoorde vijf keer voor VIKO.
• Marcel Hijnen scoorde vijf keer voor VIKO. Foto: Peter Verbeek

Korfballers VIKO lijden puntverlies

Sport 159 keer gelezen

VIANEN • De korfballers van VIKO speelden zaterdag in een zeer matige wedstrijd gelijk tegen Rapid uit Haarlem: 17-17. Hierdoor slinkt de voorsprong van de ploeg uit Vianen op de nummer tweede plek naar één punt.

Rapid knokt tegen degradatie en had voor de wedstrijd nog één puntje nodig om zich veilig te spelen. De eerste wedstrijd tussen deze twee ploegen werd maar nipt door VIKO gewonnen, dus het beloofde een spannende strijd te worden.

Beide ploegen begonnen nerveus aan de wedstrijd en waren zoekende naar een opening om tot scoren te komen. In de achtste minuut stond er een 3-3 stand op het scorebord die tot de 17e minuut bleef staan. VIKO miste in deze fase enkele opgelegde kansen. In de laatste tien minuten wist het Viaanse team toch drie keer te scoren en ging het met een 6-3 voorsprong de rust in.

Rollen omgedraaid
In de eerste fase van de tweede helft wist VIKO uit te lopen naar een 8-4 voorsprong en leek het een uitgemaakte zaak. Maar Rapid bleef in zijn kansen geloven. Men kwam langszij en zelfs op voorsprong. Met nog ruim een kwartier te spelen, waren de rollen omgedraaid en keek VIKO tegen een 8-11 achterstand aan.

Er werd aan beide kanten zeer matig gespeeld en het kon alle kanten op. Jelmar van Zoolingen, die op de bank zat vanwege een griep de afgelopen week, kwam in het veld voor Sem Schipper. VIKO bleef erin geloven en knokte zich langzaam terug. Met nog tien minuten te spelen stond de stand gelijk, 12-12.

Slecht verdedigen
VIKO kwam in het vervolg nog wel steeds op voorsprong. Door slecht verdedigend werk van de thuisploeg wist Rapid echter elke keer weer op gelijke hoogte te komen.

Met nog twee minuten te spelen en bij een 16-16 stand op het scorebord kwam VIKO via Marcel Hijnen opnieuw op voorsprong. Het was nu een kwestie van de wedstrijd uitspelen. Maar het liep net even anders. De scheidsrechter beoordeelde een aanvalsactie van VIKO als tijdrekken en hij gaf Rapid een vrije bal.

Hier kwam de gelijkmaker uit. Beide ploegen probeerden nog de winst binnen te halen, maar dat lukte niet. Rapid vierde het gelijke spel na het laatste fluitsignaal als een overwinning. Voor VIKO voelde het als een verlies.

Spannend
Met nog drie wedstrijden voor de boeg blijft de competitie spannend en kan het nog alle kanten op. Volgende week gaat VIKO op bezoek bij Woudenberg. De ploeg van oud-VIKO-speler Wessel Hengeveld staat net boven de degradatieplaats en zal er ook alles aan doen om punten te pakken tegen zijn oude club.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Marcel Hijnen - 5, Aron Neijmeijer - 4, Thorven Oostrom - 3, Esmee Dubbers - 2, Sem Schipper - 2 en Mariska van der Leij - 1.