Volleybalheren Servia verrassen koploper

Sport 114 keer gelezen

VIANEN • De volleybalheren wonnen donderdagavond de topper tegen RVV. Op eigen terrein werd het 3-1.

Het eerste punt van de wedstrijd werd door RVV gescoord. Daarna nam Servia het heft in handen. Op de service van Yme Veenje werd het definitieve gat geslagen en was de meest overtuigende setwinst van het seizoen een feit (25-9).

De tweede set begon RVV beter te volleyballen. Lange tijd ging de set gelijk op. Richting de 20 punten werd het verschil gemaakt op de service van Lars Oostrom. Dit verschil was genoeg voor Servia om de set winnend af te sluiten (25-19).

Terugknokken
In de derde set stond er een 4-1 voorsprong op de borden. RVV gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich terug in de set. Door een sterke serviceserie van de diagonaal van RVV kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte. De teams gaven de rest van de set weinig toe en hierdoor bleef het spannend. Op 23-23 lukte het Servia niet om de bal tegen de grond te krijgen en kwam RVV op setpoint. Vervolgens wist men de set met 23-25 binnen te slepen.

In de vierde set zakte RVV weg. Het lukte Servia om scherp te blijven. Wederom was Yme Veenje belangrijk met zijn service. Hierop werd het verschil gemaakt en de winst was binnen (25-20).

De mannen van Servia hebben nu een aantal weken vrij. De competitie wordt op 7 maart hervat in Katwijk wederom tegen RVV.

Dames
De volleybaldames van Servia hadden vorige week maandag weinig moeite met Tovo. Het werd 4-0, met de setstanden 25-19, 25-19, 25-9 en 25-9. Vooral in de derde en vierde set had de tegenstander niets meer in te brengen. Lisanne van Verseveld had in de vierde set een indrukwekkende servicereeks, waardoor het Viaanse team in snel tempo op een 13-0 voorsprong kwam.