Foto: Stockfoto 123RF

Servia doet een stapje terug

  •   keer gelezen   Sport

VIANEN • Na de mooie 4-0 overwinning vorige week in IJsselstein was de sfeer goed bij de mannen van Servia. Maar deze week moest het team van trainer Michiel de Ruijter een 0-4 slikken in het duel tegen VCN-heren 2. Een team waar de Vianezen de afgelopen jaren overigens nog nooit van hadden gewonnen.


Er werd gestart met dezelfde opstelling als vorige week. De start van de wedstrijd was niet verkeerd. De gehele set waren de teams aan elkaar gewaagd. Richting het einde van de set had Servia een kleine voorsprong. Servia kwam zelfs op setpoint. Dit punt werd niet gemaakt. Vervolgens benutte VCN wel een volgend setpoint: 25-27.

Goede moed
Met goede moet begon Servia aan de tweede set. VCN ging beter spelen, vooral verdedigend stond het team erg goed te spelen. Gedurende de set werd de achterstand op VCN groter. Coach Michiel de Ruijter begon te wisselen. Martin Zwaan kwam op de plek van Wayne Hol en Jan Peter Kok kwam erin voor Sjoerd Hendriks. Al snel was de achterstand gedicht en stond er een stand van 17-17 op de borden. Daarna zette VCN alsnog een geslaagde eindsprint in: 20-25. Ook in de derde set kwam Servia niet onder de druk van VCN uit. De Vianezen waren kansloos: 14-25. In het begin van de vierde set pakte Servia een voorsprong. Deze kon Servia een tijdlang vasthouden. Servia begon te geloven in een setwinst. Aan het einde van de set ging het toch nog mis en verloor men de set met 23-25. Een 0-4 stond op de borden.

Door dit verlies doet Servia weer een stapje terug in de competitiestand. Het team staat nu op de vierde plaats. Donderdag 13 februari wordt in Helsdingen de wedstrijd tegen RVV gespeeld.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier