Foto: Ramon Oost

Grote opkomst bij clubstrijd DOS Vianen

  •   keer gelezen   Sport

VIANEN • Het clubkampioenschap bij gymnastiekvereniging DOS Vianen trok veel toeschouwers naar de vernieuwde gymzaal van 't Zwanengat. In totaal 63 turnsters uit de selectiegroepen kwamen in actie. 


Tijdens deze onderlinge wedstrijd staat bij de turnsters gezelligheid centraal. Er heerste dan ook een prima sfeer en de vele toeschouwers konden genieten van turnelementen uit verschillende niveaus.

A-selectie
De A-selectie onder leiding van Miranda Deurhof was opgesplitst in negen categorieën.
Zo midden in het wedstrijdseizoen is het voor turnsters en leiding een mooi moment om te turnen zonder de enorme druk van kwalificaties. De zusjes Benthe (pré-instap) en Naomi Verberne (instap D1) pakten het goud. Verder wisten Ivy van Bruggen, Louiza el Berkani, Liese Altorffer, Nynke Kampen, Danique Meijdam, Famke Vennema en Emily Keizer beslag te leggen op de eerste plaatsen in hun eigen categorie.

Middag
De afgelopen jaren is er een stijgende lijn te zien bij de B-selectie zowel in aantal turnsters als niveau. Zaterdagmiddag gingen maar liefst 31 turnsters enthousiast van start onder leiding van Sanne Oost. Voor veel jonge meisjes was het hun allereerste wedstrijd. Ook zij lieten het publiek genieten van alle oefeningen. Na afloop kregen Isis den Otter, Isa Schuurman, Naomi Goossens, Nynke Winter, Amy Binneveld, Lisa Nieboer, Fleur Doeve, Phaedra Bogert en Sem Verhoeks de gouden medaille en natuurlijk het wedstrijddiploma uitgereikt.
 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier