Afbeelding

Servia blijft in de race na zege op Vives

Sport 299 keer gelezen

IJSSELSTEIN • De volleybalheren van Servia blijven volledig in de race om de hoogste plekken op de ranglijst in de tweede divisie. Door een uitoverwinning op het IJsselsteinse Vives steeg het team van coach Michiel de Ruiter naar de derde plek.

In de thuiswedstrijd boekte Servia een 3-1 zege op Vives. Dit ging toen alles behalve eenvoudig. Dit keer startten de Vianezen met Wayne Hol als spelverdeler. De eerste set was lange tijd spannend. Beide teams speelden goed en lieten geen ruimte om uit te lopen. Pas aan het einde lukte het Servia om een gaatje te slaan en werd de set gewonnen: 22-25.

Het begin van de 2e set was voor Vives. Servia miste een aantal kansen. Halverwege de set begon Servia beter te serveren en liep daardoor weer in. De teams gaven weinig weg. Invaller Jan Peter Kok zette Servia op setpoint. Deze werd uiteindelijk gemaakt door Servia: 22-25. 

In de derde set gingen beide teams wederom lang gelijk op. Aan het einde maakte Vives een aantal persoonlijke fouten. Ook deze set werd door Servia gewonnen: 22-25. Servia was er op gebrand om ook de laatste set winnend af te sluiten. Aan het begin van de set liepen beide teams gelijk op.

Halverwege de set was de weerstand van Vives gebroken en werd de set door een sterke serviceserie van Michiel de Haan eenvoudig gewonnen: 15-25. 

Servia vervolgt de competitie aanstaande zaterdag tegen het tweede team van VCN. De wedstrijd in sporthal Helsdingen start om 16:45 uur. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden