Jan van Ommen werd voor eerst kampioen van DC Vianen
Jan van Ommen werd voor eerst kampioen van DC Vianen (Foto: Peter Verbeek)

Jan van Ommen clubkampioen DC Vianen

  •   keer gelezen   Sport

VIANEN • Het clubkampioenschap van Darts Club Vianen is gewonnen door Jan van Ommen. In de finale behaalde hij een klinkende overwinning op Wesley de Horn: 4-1.


De deelnemers, zowel competitiespelers als recreanten, werden ingedeeld in drie poules van vijf en twee van vier. In partijtjes van 'best of 3 legs' werd in een tijdsbestek van 2,5 uur de eerste schifting gemaakt. De beste vijftien plaatsen zich voor de winnaarsronde, terwijl de overigen verder gingen in de verliezerspoule.

Tussenronde
De verrassingen waren niet van de lucht. Regerend clubkampioen Robin Swijnenburg overleefde de poulefase niet, terwijl ook viervoudig clubkampioen Rob de Bruin er niet in slaagde het hoofd boven water te houden. Ron Baard was de enige recreant die erin slaagde zich te plaatsen voor de winnaarsronde.

Verre van spannend
Na een tussenronde werd via 'best of 5' toegewerkt naar de halve finales. Daarin werden Kevin Bos en Jordy Offerman uitgeschakeld door Wesley de Horn en Jan van Ommen.

De eindstrijd was verre van spannend. De Horn, die de pijltjes tot dan toe heel goed had geworpen, kon niet goed omgaan met de spanning, en leed een kansloze 1-4 nederlaag tegen Van Ommen. Het was voor de laatste zijn eerste clubtitel en met trots nam hij de knots van een wisselbeker in ontvangst.

Verliezerspoule
In de verliezerspoule gooiden Conner van Veen, John Mackaay, Rob de Bruin en Kick van den IJssel zich bij de laatste vier. Deze finale was een stuk spannender, maar doordat De Bruin de dubbels beter raakte dan Van Veen ging de winst naar hem.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier