Servia onderuit tegen Woerden

Sport 107 keer gelezen

WOERDEN • De volleybalheren konden hun zegereeks niet voortzetten. Het team verloor met 3-1 in en tegen Woerden.

Servia startte met dezelfde spelers en opstelling, waarmee vorige week een glansrijke overwinning tegen de koploper werd behaald.

Het tam kreeg bij de start van de wedstrijd geen vat op de service van de spelverdeler van Woerden. Al snel was het 6-0 voor de thuisploeg. Vanaf dat moment ging Servia pas echt volleyballen. Halverwege de set waren de rollen omgedraaid en stond Servia ruim voor. Toch ging het tegen het einde van de set alsnog mis voor Servia: 27-25.

Johan Beijen
Het begin van de tweede set was vergelijkbaar met de eerste. Servia kwam geen moment lekker in zijn spel. Woerden bleef stabiel spelen en was vooral blokkerend sterk. Op 24-19 kwam Woerden op setpoint. Servia scoorde het punt en Johan Beijen kwam aan service. Met zijn opslag lukte het om het gat de dichten en zelfs de setwinst binnen te halen: 24-26.

Servia begon de derde set beter dan de eerdere sets. Gedurende de set ging het toch weer mis. Dwight Hol kwam op de plek van Yme Veenje in het veld. Woerden won de set eenvoudig: 25-16.

Met een 2-1 achterstand moest het in de vierde set gebeuren voor Servia. Sjoerd Hendriks kwam op de plek van Jan Peter Kok. Binnen korte tijd stond Servia 6-0 achter. Halverwege de set kwam Servia nog dichtbij, maar Woerden wist de aanval af te slaan en won de set met 25-16.

Zaterdag 1 februari spelen de volleybalheren van Servia vanaf 19:00 uur in IJsselstein tegen Vives.

Dames
De dames van Servia speelden in Oudewater een uitwedstrijd tegen Jupiter DS 2. Een week eerder had het Viaanse team nog overtuigend met 4-0 gewonnen van Boni. Met de volle vijf punten behielden ze aansluiting bij koploper Vives DS 4. Vol vertrouwen begon men dan ook aan de wedstrijd.

Toch begon het team matig aan de wedstrijd. Er werden te veel persoonlijke fouten gemaakt, waardoor Jupiter het spel kon bepalen. De dames liepen een achterstand op en wisten dat hun spel beter kon en moest om de set binnen te halen. Ze vochten na een time-out nog terug tot 20-18, maar Jupiter bleek toch sterker: 25-20.

Ook in de tweede set kwam Jupiter in een flow waar Servia niet tegen op kon. Deze set kwamen de Viaanse vrouwen op een achterstand door een aantal sterke servicereeksen van de dames van Jupiter. Er werd matig gepasst en ook het afmaken van de rally leek niet te lukken. De set werd beslist door Jupiter met 25-14.

Hard werken
In de derde set probeerde Servia het met hard werken. Het team begon goed en scoorde een aantal punten met de service, een sterk wapen van het team. Hierdoor volgde ook de rest. Er werd goed gepasst, en daardoor konden de aanvallers goed bediend worden.

De dames speelden hun eigen spel en daarmee werd de set met 16-25 binnengehaald. In de vierde set ging het lange tijd gelijk op en er werd er hard gewerkt door de dames. Met een beetje ongeluk aan de kant van Servia kwam uiteindelijk Jupiter op matchpoint. Jupiter serveerde fout en het stond 24-24. Toch trok de thuisploeg weer aan het langste eind: 26-24. Eindstand: 3-1.

De eerstvolgende wedstrijd voor Servia Dames 1 is op vrijdag 31 januari tegen Bevoc Dames 1, een team wat met twee wedstrijden meer gespeeld op de eerste plek staat.