• Robin Schröder, Noa Kramer, Pleun van Vliet en Famke Vennema.
• Robin Schröder, Noa Kramer, Pleun van Vliet en Famke Vennema. (Foto: Les van der Wal)

Twee teams DOS naar NK

  •   keer gelezen   Sport

LEUSDEN • Twee teams van gymanstiekvereniging DOS Vianen hebben tijdens tijdens kwalificatiewedstrijden in Leusden geplaatst voor de landelijke finale op zaterdag 16 november in Sittard.


Meer dan 20 teams, zowel in de supplementen C als D, streden om een plek bij de beste vier wat recht gaf op een NK-ticket. DOS had met twee teams in niveau C en twee teams in niveau D voldoende troeven in handen.

Het team in C, bestaande uit Danique Meijdam, Nine Klazema, Noa-Mae Blackwell en Ivy van Bruggen turnde in de ochtend een prima wedstrijd in teamverband. Waar de een steken liet vallen, werd dit door de ander uitstekend opgevangen. De totaal score van 90,667 punten bleek aan het einde van de dag goed voor de vierde plaats en een ticket voor het NK.

2e ticket

Het tweede ticket voor de finale werd behaald in niveau D door het team van Robin Schröder, Noa Kramer, Pleun van Vliet en Famke Vennema. Er werden alleen wat punten verspeeld op het onderdeel balk maar op de andere toestellen was dit viertal superieur met zelfs de hoogste score op vloer. Ook dit team eindigde op plaats vier en ook zij kunnen zich gaan opmaken voor de finale in Sittard.
 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier