• DOS-turnster Bailey Lenting op het onderdeel vloer.
• DOS-turnster Bailey Lenting op het onderdeel vloer. Foto: Ramon Oost

Geen NK-ticket voor DOS

Sport 348 keer gelezen

WAALWIJK • Turnsters Hannah Hijmering, Sanne Oost, Bailey Lenting en Chloé Gielen van Gymnastiekvereniging DOS Vianen hebben zich afgelopen zondag niet weten te plaatsen voor het NK teams. Het team, dat uitkwam in niveau B eindigde op plaats 9 met 90,634 punten.

Op het eerste onderdeel sprong kwam Hijmering ten val bij de landing met de tsukahara gehoekt, raakte geblesseerd en moest de wedstrijd staken. Een domper voor het team maar het overgebleven drietal liet zich niet uit het veld slaan en pakte de draad prima op. Gielen en Oost maakten het onderdeel sprong goed af met scores boven de 12 punten.

Op brug en balk liet het team echter teveel punten liggen op de concurrentie ondanks een zeer nette balkoefening van Bailey Lenting. De goed uitgevoerde vloeroefeningen van Lenting en Oost kon het team niet meer naar een  top vier klassering brengen, wat recht zou geven op deelname aan de landelijke finale.

Voor leiding en turnsters is deze wedstrijd een goed meetmoment om te kijken hoe ze ervoor staan zo aan het begin van het wedstrijdseizoen.
Zaterdag komt DOS met nog vier teams in actie. Deze landelijke kwalificatiewedstrijden voor de niveaus C en D vinden plaats in Leusden.


 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden