• Fotomomentje voor De Panters als onderbreking van de training.
• Fotomomentje voor De Panters als onderbreking van de training. (Foto: Peter Verbeek)

Panters onder de vlag van FC Utrecht

  •   keer gelezen   Sport

VIANEN • De KNVB ondersteunt dit jaar een nieuw project: de Bijzondere Eredivisie. Elf BVO's met een eigen of een geadopteerd G-team spelen op vier zondagen in toernooivorm drie wedstrijden bij een profclub, en mogen aansluitend een duel uit de eredivisie of de Keukendivisie bijwonen. De Panters, het G-team van Brederodes, neemt als FC Utrecht deel aan dit evenement.


Al meer dan tien jaar heeft Brederodes een G-afdeling, bedoeld voor jongens en meisjes met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. In de regio rond Utrecht zijn tal van clubs die zo'n tak hebben.

Jos Bladt uit Everdingen is nadrukkelijk betrokken bij de 27 leden tellende G-afdeling van Brederodes. "Het bedrijf van mij en mijn broers huurt al jaren een skybox bij FC Utrecht –nota bene naast die van voorzitter Frans van Seumeren, en zitten in het netwerk van deze club. Vanuit FC Utrecht Maatschappelijk, dat met spelersdelegaties enkele keren per jaar hospices, kindertehuizen, het WKZ en verzorgingstehuizen bezoekt, ben ik gevraagd om met het G-team van Brederodes aan dit bijzondere toernooi mee te doen. Kleding, eten en drinken voor kinderen en begeleiding, vervoer met indien mogelijk de spelersbus worden gefaciliteerd door FC Utrecht. De Panters trainen twee keer per week bij Brederodes en doen mee aan de competitie voor G-teams," legt Bladt uit.

Tijdens de toernooiendagen worden filmbeelden geschoten waar een documentaire van wordt gemaakt die op een later tijdstip wordt uitgezonden op de televisie. Doel daarvan is enerzijds om het G-voetbal onder de aandacht van een breed publiek te brengen en te laten zien hoeveel plezier de jeugd beleeft aan die sport, anderzijds om andere kinderen uit deze doelgroep te motiveren om óók te gaan voetballen en ze het gevoel te geven dat een handicap geen beperking hoeft te zijn.

Gaaf
Aanvoerder Renz Bladt (14) speelt al acht seizoenen bij De Panters. Hij bezoekt vrijwel alle thuiswedstrijden van FC Utrecht, en vindt het heel gaaf om ook eens in een groot stadion te voetballen en gebruik te mogen maken van de professionele kleedkamers. "Bij FC Utrecht hebben we gespeeld op trainingscomplex Zoudenbalch, en bij Excelsior in het stadion.

Afgelopen zondag zijn we al om 7.15 uur afgereisd naar FC Groningen. Daar hebben we in het Topsport Zorg Centrum gevoetbald. De wedstrijd van FC Groningen tegen Sparta hebben we laten lopen, want anders zouden we veel te laat thuis zijn. Als we op het veld staan voelen we ons allemaal onderdeel van FC Utrecht. We hebben nog geen wedstrijd gewonnen, maar dat maakt niet uit. Zo'n dag op stap is net een schoolreisje, en de ouders die mee gaan vinden dat ook."

Peter Verbeek

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier