Afbeelding

Korfballers Viko in top-3 na zege op Telstar

Sportt 180 keer gelezen

VIANEN • De korfballers van Viko wonnen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Telstar: 15-13 en staat nu plotsklaps derde op de ranglijst. Wat men voor deze competitie niet voor mogelijk had gehouden.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd. Viko opende de score met een mooi afstandsschot van Aron Neijmeijer. Deze werd snel beantwoord door de ploeg uit Hoevelaken, die zich niet zomaar gewonnen gaven. Na 10 minuten stond Telstar op een 2-3 voorsprong. Daarna ging het bij de Vianezen steeds beter draaien. Viko was tot de rust ook duidelijk de betere ploeg en wisten een ruime voorsprong op het scorebord te brengen: 9-5.

In de tweede helft zakte Viko wat in. Het team vergat te scoren. Hierdoor kreeg Telstar steeds meer vertrouwen en kwam zelfs tot op één punt van de thuisploeg. Met een stand van 12-11 op het scorebord, werden de duels steeds feller en moest de scheidsrechter regelmatig ingrijpen. Dit resulteerde in twee strafworpen voor Viko die verzilverd werden.

Telstar bleef strijden tot het eind en wist achterstand terug te brengen tot één doelpunt. Viko gaf geen krimp en bepaalde de eindstand op 15-13.

Doelpunten

Doelpuntenmakers voor VIKO: Esmee Dubbers (4), Aron Neijmeijer (4), Marcel Hijnen (3), Thorven Oostrom (2) en Jelmar van Zoolingen (2).

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden