VIKO komt in laatste duel niet meer in de problemen

Sport 344 keer gelezen

VIANEN • In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Woudenberg 1 kwam kampioen VIKO niet meer in de problemen. Na een 10-6 ruststand bracht VIKO na rust de eindstand naar 19-16.

Deze laatste wedstrijd stond vooral in het teken van afscheid nemen. Drie spelers en de coach hebben aangegeven volgend seizoen niet meer uit te komen voor de ploeg uit Vianen. Rules Buitelaar heeft vorige week al zijn laatste wedstrijd in VIKO 1 gespeeld en werd nu vervangen door Aron Neijmeijer.

Jeffrey Vlietstra gaat terug naar Blauw Wit uit Amsterdam en na 26 jaar korfballen bij VIKO houdt Jorien Elbertsen het voor gezien en gaat meer energie steken in haar tenniscarrière. Coach Berry van den Broek neemt een jaar rust.

Volle oorlogssterkte
Woudenberg, met ex-VIKO speler Wessel Hengeveld als coach, kwam op volle oorlogssterkte naar Vianen, want er viel voor hen nog wel iets te halen op deze laatste speeldag. Bij winst zouden zij zich handhaven in de tweede klasse. Voor VIKO , die twee weken geleden al het kampioenschap binnen sleepte, stond er weinig anders op het spel dan eer. Anderzijds gunde VIKO Wessel ook wel handhaving in de tweede klasse.

Krachtsverschil
De wedstrijd gaf een duidelijk krachtsverschil aan tussen beide ploegen. Woudenberg deed wat het kon, probeerde met fysiek spel VIKO uit hun spel te brengen, maar VIKO liet duidelijk zien dat het over meer korfbalkwaliteit beschikt dan de tegenstander. Met gedegen korfbal en rustig uitgespeelde aanvallen bracht de thuisploeg de ruststand op 10-6.

Tandje hoger
Aan het begin van de tweede helft kwam Woudenberg nog wel terug op één doelpunt verschil, maar VIKO schakelde een tandje hoger en het verschil was weer duidelijk. In het resterende deel van de wedstrijd liet VIKO de 'teugels weer vieren' en nam men tijd om afscheid te nemen van de twee spelers. Beiden kregen een publiekswissel en werden uitgebreid bedankt door spelers, reservespelers én publiek. Met een 19-16 eindstand klonk het laatste fluitsignaal van dit seizoen voor de hoofdmacht van VIKO, een prachtig seizoen.

Voor VIKO scoorden: Jeffrey Vlietstra (5), Vikash Missier (4), Lynsey van Mourik (3),  Jorien Elbertsen (2) , Annelies Visser (2), Romy Houweling (1), Jelmar van Soolingen (1), en Aron Neijmeijer (1)

Twee VIKO-spelers zullen deze zomer nog volop aan de bak moeten. Vikash Missier zal op het wereldkampioenschap korfbal in Zuid Afrika uitkomen voor Suriname. Jeffrey Vlietstra, wiens moeder afkomstig is uit Australië, is enkele weken geleden geselecteerd voor het Australisch team en zal dus ook afreizen naar Durban in Zuid Afrika.