• Sanne Oost  op het onderdeel vloer.
• Sanne Oost op het onderdeel vloer. Foto: Ramon Oost

Turnsters DOS kwalificeren zich voor NK

Sport 474 keer gelezen

LEUSDEN • Tijdens de halve finale turnen in de 2e divisie hebben drie turnsters van gymnastiekvereniging DOS Vianen zich gekwalificeerd voor het NK op 25 mei in Duiven. Daarnaast ook nog twee kwalificaties voor toestelfinales.

In een nieuwe turnhal in Leusden turnde jeugdturnster Nine Klazema een uitstekende wedstrijd. Het niveau was erg hoog maar Klazema kon zich goed staande houden mede door een geweldige brugoefening. Haar 5e plaats in he eindklassement was genoeg voor het felbegeerde NK-ticket en ook heeft zij zich gekwalificeerd voor de toestelfinale brug.

Nieuwkomer
Noa-Mae Blackwell, dit seizoen voor het eerst uitkomend voor DOS, wist zich met een 10e plaats bij de junioren te kwalificeren voor de finale. Blackwell turnde ook een uitstekende wedstrijd met sprong en vloer als beste onderdelen.

Het derde NK-ticket voor de meerkamp ging naar Sanne Oost met een 6e plaats in het eindklassement. Bij de senioren maakte ook zij het verschil op sprong en vloer. Door een nagenoeg foutloos geturnde vloeroefening dwong Oost ook nog een finaleplaats af op dit onderdeel.

Uitschakeling
Margot de Boer (senior), Louiza el Berkani (pupil 1) en Ben Hui Boer (pupil 2) strandden in deze halve finale. Het drietal heeft een prima wedstrijd geturnd maar kwamen te kort in het sterke deelnemersveld.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden