• Arno Kleinjan won de Ronde van Lexmond in 2018.
• Arno Kleinjan won de Ronde van Lexmond in 2018. (Foto: Jan de Bruin)

Sterk veld in 46e wielerronde van Lexmond

  •   keer gelezen   Sport

LEXMOND • De 46e Ronde van Lexmond wordt verreden op zaterdag 13 april.


Dankzij een aantal vaste ingrediënten zoals een sterk deelnemersveld, een prachtig parcours en een indrukwekkend aantal trouwe sponsoren belooft het ook dit jaar een prachtig wielerfestijn te worden. Hoewel er ook veranderingen te melden zijn. Zo zal voorzitter Jan Boom, na 30 jaar trouwe dienst, de Stichting Wielerronde gaan verlaten. Een aderlating, omdat dit het afscheid van een bevlogen wielerman betreft.

Een andere grote verandering is de woningbouw die recent heeft plaatsgevonden in het dorp. Drie nieuwe wijken die allemaal ontsluiten op het wielerparcours. Voor de nieuwe bewoners geldt dat zij tijdens de wielerronde niet met de auto hun wijk uit kunnen rijden. Afzwaaiend voorzitter Jan Boom hoopt echter op hun begrip, of liever: op hun enthousiasme.

Boom: 'Dat een dorp als Lexmond er elk jaar weer in slaagt zo'n mooie ronde te organiseren, is iets om trots op te zijn. Tegen de nieuwe inwoners zou ik willen zeggen: wees welkom bij onze Ronde. Het is een mooie gelegenheid om het dorp te leren kennen'.

Rens Tulner
Terug naar de sport. Wat natuurlijk onveranderd blijft, is het aantal regionale renners dat in Lexmond hun neus aan het venster wil steken. Dat geldt voor alle wedstrijdcategorieën. Om te beginnen het hoofdnummer van de dag: de wedstrijd voor Elite Belofte renners. In deze categorie is het natuurlijk meteen zoeken naar de naam Rens Tulner. Hoewel het naar eigen zeggen nog niet helemaal zeker is dat hij van start kan gaan in zijn eigen wielerronde, staat zijn naam al wel op de startlijst.

Daarop vallen verder de namen op van de broers Jens en Kelvin van den Dool uit Hoogblokland. Twee regionale kleppers die deze status maar wat graag willen bevestigen in de straten van Lexmond.

Noël Luijten
Op de startlijst van de wedstrijd voor Amateurs en Junioren springt de naam Noël Luijten in het oog. Als zoon van Marco Luijten en kleinzoon van Gerrit Plieger is het niet verwonderlijk dat ook hij met het wielervirus is besmet. Wat echter geen enkele garantie is voor succes. Zeker niet in het sterke deelnemersveld dat op 13 april aan de start verschijnt en waarin ook de namen van kanshebbers Martijn de Groot (Gorinchem) en Gert van der Grijn (Ameide) terug te vinden zijn.

De dag wordt overigens afgetrapt met een koers voor de zogenaamde Funklasse, beter bekend als de regiorecreanten. Hoewel de naam anders doet vermoeden, wordt ook in deze categorie vol overgave gestreden om de bloemen en natuurlijk de eer.

Hummeltjesrace
Tot slot: voorafgaand aan de wedstrijd voor Elite Beloften vindt de eerste Lexmondse hummeltjesrace plaats. Hieraan mag iedereen meedoen, op voorwaarde dat de deelnemer op een geloofwaardige manier als hummeltje door kan gaan. Jan Boom: 'die hummeltjesrace bevestigt maar weer dat de Ronde van Lexmond vertier biedt aan jong en oud.'

Programma
Donderdag 11 april: fietstocht voor jong en oud.
Vrijdag 12 april: Dikke Bandenrace

Zaterdag 13 april: wielerronde
14.00 uur funklasse
15.00 uur Amateurs en Junioren
16.30 uur Huldiging winnaars Dikke Bandenrace + hummeltjesrace
17.00 uur Elite Beloften

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier