VIKO sluit zaalcompetitie af met simpele overwinning

Sport 146 keer gelezen

VIANEN • De korfballers van VIKO maakten in de laatste wedstrijd van het zaalseizoen geen fouten en sloten deze competitie af met een tweede plek. Het team boekte een simpele 25-17 de overwinning op degradant VZOD uit Kudelstaart.

VIKO begon slapjes aan de wedstrijd en VZOD, die voor hun laatste eer streden, liep heel langzaam weg naar een 0-4 voorsprong. VIKO wist maar moeilijk de korf te vinden en het lukte Jeffrey Vlietstra dan ook pas in de 18e minuut voor het eerst te scoren. Daarna kwam VIKO echter op stoom en in de laatste 13 minuten van de eerste helft wisten zij nog een 9 keer te scoren en gingen beide teams met 10-11 de rust in.

Overmacht
De tweede helft liet VIKO zien waarom zij op de tweede plaats staan en VZOD naar de derde klasse degradeert. Met overmacht en mooie aanvallen scoorden VIKO het ene na het andere doelpunt en liep rustig weg van het team uit Kudelstaart.

Vooral Jeffrey Vlietstra, Vikash Missier en Linsey van Mourik wisten op het eind regelmatig de korf te vinden en stond er bij het laatste fluitsignaal een mooie 25-17 op het scorebord. Wat de wedstrijd extra mooi maakte, was dat 5 minuten voor tijd het voltallige tweede team langs de kant spontaan een feestje begon te vieren.

Directe concurrent voor het kampioenschap, ZKC 2, had zijn laatste wedstrijd verloren en nu mocht VIKO 2 zich, naast dat zij gepromoveerd waren, ook nog eens kampioen noemen, een geweldige prestatie. Dit werd na de wedstrijd met de voltallige selectie uitgebreid gevierd.

Gemengde gevoelens
De zaalcompetitie is met gemengde gevoelens tot een eind gebracht. Lang deed VIKO mee voor het kampioenschap en was het spannend, maar moesten zij hun meerdere erkennen in Fiducia uit De Meern. Op 20 april start VIKO met de tweede helft van de veldcompetitie. Hier staan zij op de eerste plaats, met op drie punten achterstand gevolgd door Fiducia. Het belooft een spannende strijd te worden, waar VIKO nog alles in eigen hand heeft.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jeffrey Vlietstra (11), Vikash Missier (5), Linsey van Mourik (4), Rules Buitelaar (3) en Natascha Hazendonk (2).

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 4 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 6 uur geleden
• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 7 uur geleden