• Lorelei van Been
• Lorelei van Been (Foto: Ramon Oost)

Turnsters DOS pakken dubbel

  •   143 keer gelezen   Sport

Benschop • De tweede kwalificatiewedstrijd voor turnsters van G.V. DOS Vianen in de niveaus D2/D3 is zaterdag in Benschop afgesloten met dertien medailles en een dubbel DOS-podium bij de pupillen.

Bij de pupillen 2 werd in twee niveaus beslag gelegd op alle podiumplaatsen. In niveau D2 was er goud voor Lisa Nieboer; zij was de beste op sprong, brug en balk. Laure Raes was de beste op vloer en pakte het zilver. Brons was er voor Lieve Bruinenberg. In niveau D3 ook een volledig DOS-podium met Lorelei van Veen als winnaar. Van Veen viel vooral op door een netjes uitgevoerde balkoefening. Zilver was er voor Linde Groenendijk en brons voor Vera Salden.

Medailles
Er waren nog meer medailles voor de Viaanse vereniging. De 8-jarige Amy Binneveld turnde bij de instap D3 een goede wedstrijd en sleepte de gouden medaille in de wacht. Naomi Goossens werd in deze categorie derde en Indy van der Krift kreeg voor haar vierde plaats ook een bronzen medaille.
Bij de pupil 1, D2 blonk Karlijn Bergevoet uit op brug en vloer. Ook zij won goud en clubgenootje Fleur Doeve greep het zilver. De vijfde plaats in dit niveau voor Sanna Klicic werd ook nog eens beloond met brons.

Aan het einde van de dag was er ook nog een vijfde plaats én medaille voor Femke Verkerk bij de jeugd 1 D3.
 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK