• Niek Schermer ontsnapte op het nippertje aan een nederlaag.
• Niek Schermer ontsnapte op het nippertje aan een nederlaag. (Foto: Peter Verbeek)

Het Fust beperkt de schade in derby

  •   keer gelezen   Sport

VIANEN • In de derby tegen Vianen trok het driebandenteam van Het Fust aan het kortste eind: 3-4.


De thuisclub heeft lange tijd rond de vijfde plaats gebivakkeerd. Vianen begon minder goed aan de competitie, maar heeft zich vanaf de achtste speeldag opgewerkt naar een hogere positie. De ommekeer volgde min of meer nadat met 7-0 was gewonnen van Het Fust. Deze keer bleven beide teams dichter bij elkaar.

Nestor
Piebe Heystra liet aanvankelijk zó weinig achter op de tafel dat hij tegen Maurice de Vré een 2-8 voorsprong nam. Vanaf de vijftiende beurt begon De Vré echter flink te scoren en op zijn beurt nam hij een voorsprong van 24-15. De nestor van de Viaanse biljartsport antwoordde met een reeks van 5. Na een sterk slot was De Vré eerder bij de finish, maar in de gelijkmakende 51e beurt kwam Heystra langszij (35-27): 1-1.

Tegen een zwak gestarte Ko Braas leek Robbert Geuze (24), mede door een reeks van 4 caramboles, na twintig beurten op weg naar een eenvoudige zege: 14-4. Hij stond daarna echter twaalf beurten droog en in die fase kwam Braas terug tot 14-11. Geuze bleef daarna dusdanig kwakkelen dat Braas de pot tóch naar zich toe trok (19-21 in 48 beurten): 1-3.

Na een tussenstand van 7-8 nam Wim van Straaten (17) ruim afstand van Niek Schermer: 7-15. De laatste vocht zich vanuit geslagen positie echter terug tot 15-15. Van Straaten liet het daarna afweten en moest zich met minimaal verschil gewonnen geven (17-16 in 44 beurten): 3-4 (bonuspunt voor Vianen).

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier