• Nieuwkomer bij de de B-selectie Laure Raes (pupil) op het onderdeel vloer.
• Nieuwkomer bij de de B-selectie Laure Raes (pupil) op het onderdeel vloer. (Foto: Ramon Oost)

Recreanten DOS Vianen in de prijzen

  •   382 keer gelezen   Sport

WILNIS/LEXMOND • Maar liefst recreatieteams van gymnastiekvereniging DOS Vianen hebben in het weekend gekwalificeerd voor de regiofinale. Elf turnsters behaalden een medaille tijdens eerste kwalificatiewedstrijden.

In Wilnis werd de mini 3/4-kamp gehouden; een regionale kwalificatiewedstrijd voor recreatieleden. DOS had zich met zeven teams bestaande uit 36 meisjes en 4 jongens ingeschreven. Met drie keer goud, drie keer zilver en één keer brons vielen alle teams in de prijzen en werd kwalificatie veilig gesteld.

Dubbel DOS-podium
In Lexmond kwamen turnsters uit de B-selectie van DOS in actie in de niveaus D2 en D3. Bij de pupillen legden DOS turnsters in beide categorieën beslag op alle podiumplaatsen. In niveau D3 was er goud voor Linde Groenendijk. Zij maakte indruk met haar netjes uitgevoerde balkoefening. Zilver was er voor Vera Salden en Roos Bertelink pakte het brons.

Bij de D2 wist Lisa Nieboer alle onderdelen te winnen waardoor zij naar het goud greep. Zilver was er voor Lieve Bruinenberg en Laure Raes, een van de nieuwkomers in de B-selectie, wist het brons op te eisen.

Uitblinkers
De 8-jarige turnsters Amy Binneveld en Indy van der Krift blonken uit bij de instap D3. Binneveld won overtuigend de wedstrijd door nagenoeg een foutloze wedstrijd te turnen. Van der Krift pakte het brons mede door een goede brug- en balkoefening. De vierde plaats voor Jade Wessels werd ook nog beloond met een medaille.

Een andere uitblinker was Karlijn Bergevoet bij de pupillen 1 D2. Ook zij scoorde hoge punten voor de uitvoering, wat haar de gouden medaille opleverde. Clubgenootje Fleur Doeve werd vierde en kreeg ook een medaille.
 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK