• Robin Schröder won goud.
• Robin Schröder won goud. Foto: Ramon Oost

DOS Vianen imponeert in Amsterdam

Sport 432 keer gelezen

AMSTERDAM • Gymnastiekvereniging DOS Vianen kijkt terug op een succesvol weekend waar in de derde divisie turnen dames maar liefst elf tickets voor landelijke- en/of districtswedstrijden in de wacht werden gesleept.

Voor sommige turnsters stond er op druk op de tweede regionale kwalificatiewedstrijd omdat doorstroming naar de landelijke- en districtscompetitie nog niet zeker was. Zo ook voor jeugdturnster Robin Schröder.

Haar 9e plaats tijdens de eerste wedstrijd was niet voldoende maar zaterdag revancheerde zij zich door uitstekende oefeningen te turnen met name op sprong en balk.

De overwinning ging naar deze turnster uit IJsselstein en kwalificatie was een feit. Haar teamgenootje Famke Vennema pakte brons en Fay Kunz werd in deze categorie 5e. Voor Kunz net te weinig voor de landelijke competitie. Zij mag wel uitkomen tijdens het districtskampioenschap.

Kwalificatie
De 9-jarige pupil Nynke Kampen wist zich met haar vierde plaats ook te kwalificeren na een stabiel geturnde wedstrijd evenals de junioren Noa Kramer, Pleun van Vliet en Ruth van Snippenberg. Kramer veroverde zilver mede door een goed uitgevoerde brugoefening, Van Vliet werd 4e en Van Snippenberg 7e.

De senioren Danique- en Anissa Meijdam, Ivy van Bruggen en Jolijn van Vliet kunnen zich ook opmaken voor de landelijke- en districtswedstrijden. Danique Meijdam pakte zilver, Anissa Meijdam werd 4e en op de andere wedstrijdbaan greep Van Bruggen naar het brons en werd Van Vliet 7e.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden