Afbeelding
Foto: Peter Verbeek

VIKO laat op stoom tegen DWS

Sport 221 keer gelezen

VIANEN • De korfballers van VIKO boekten zaterdag een ruime en dus ook verdiende overwinning op DWS uit Kootwijkerbroek. In sporthal Helsdingen werd het liefst 23-11 voor het Viaanse team.

Toch had VIKO moeite om in het begin zijn draai te vinden. Er werd nogal slordig gespeeld. DWS opende de score en liep heel snel uit naar een 0-4 voorsprong. VIKO liep achter de feiten aan, maar bleef rustig zoeken naar eigen kansen. Het was Natascha Hazendonk die voor VIKO als eerste de korf wist te vinden.

Nadat DWS naar 1-5 uitliep, kwam VIKO op gang. Met twee doelpunten van Jelmar van Zoolingen en doelpunten van Rules Buitelaar en Natascha Hazendonk kwam VIKO langszij, 5-5. DWS deed wat het kon en vocht zich naar een voorsprong van 6-7 bij rust, waardoor er voor hen hoop op een goede afloop was.

VIKO-trein
In de tweede helft begon de VIKO-trein te lopen. Puntspelers Vikash Missier en Jeffrey Vlietstra speelden in dienst van de ploeg en lieten de kansen voor hun vakgenoten, die hier goed gebruik van maakten. Rules Buitelaar, Natascha Hazendonk en Jelmar van Zoolingen werden door al hun vakgenoten zeer goed en gedegen aangespeeld. Dat leverde de nodige doelpunten op. DWS haakte nog aan tot 8-8, maar VIKO hield het heft in handen en liep moeiteloos uit naar een 18-10 voorsprong.

De negentiende treffer van VIKO was memorabel. Door het zeer snelle samenspel van Vikash Missier en Rules Buitelaar raakten de heren van DWS de weg helemaal kwijt. Vikash wist de bal ten slotte rustig door de korf te gooien. DWS voelde dat er niets meer te halen was. VIKO bleef goed spelen en tilde de eindstand naar 23-11.

VIKO gaat als één van de vier koplopers de mini-winterstop in en zal op 12 januari de nummer vijf treffen, ZKC '31 uit Zaanstad. Dit team staat echter maar één punt achter VIKO.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jelmar van Zoolingen (6), Rules Buitelaar (5), Natascha Hazendonk (5), Jeffrey Vlietstra (3), Vikash Missier (3) en Linsey van Mourik (1).

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 4 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 6 uur geleden
• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden