Volleybalheren Servia sluiten 2018 af met winst

Sport 239 keer gelezen

VIANEN • In een goed gevulde sporthal Helsdingen wonnen de volleybalheren van Servia zaterdag van Spaarnestad. Alleen in de laatste set lieten de mannen het nog even afweten: 3-1.

Servia startte goed. Vooral passer-loper Johan Beijen maakte het verschil met een groot aantal onhoudbare sprongservices: 25-15. Ook Yme Veenje was op dreef. Hij wist in de tweede set met een aantal harde aanvallen de verdediging van Spaarnestad te kraken. Langzaam maar zeker nam de weerstand van het team uit Haarlem toe. Aan het eind van de set werd het toch nog spannend. De thuisploeg pakte met een beetje geluk alsnog de winst: 26-24.

In de derde set waren de teams opnieuw in balans. De servicedruk van Servia was niet hoog genoeg om een gaatje te slaan. Spaarnestad kwam beter in het spel. De Haarlemse passer-loper was niet te stoppen voor de blokkering van Servia. Ook deze keer was de slotfase spannend. Met een laatste krachtinspanning veroverde Servia de laatste punten: 28-26. In de vierde set was Servia geen schim van de eerste drie sets, ondanks enkele wissels door coach Mark Meuleman: 16-25.

Dames
De dames van Servia troffen in het derde damesteam van Tovo een geduchte tegenstander. De Viaanse dames begonnen rommelig. Ondanks scherpte aan het net, lieten ze steken vallen in de service. Servia haalde de set met hangen en wurgen binnen: 26-24.

In de tweede set verhoogde Tovo de servicedruk, terwijl Servia juist verslapte: 12-25. In de derde set wisten de Viaanse dames zich te herpakken: 25-22.

In de vierde set voerden de dames hun servicedruk op. Door onder andere een servicereeks van Noa Middelkoop kwam Servia wederom op een voorsprong. Toch werd deze steeds kleiner door eigen slordigheidsfoutjes. Ondanks een spannend einde won Servia de laatste set met 25-23 en daarmee ook de wedstrijd (3-1).

Aankomende donderdag speelt Servia Ds1 in Utrecht tegen het vijfde team van Switch. Aanvang 19:30 uur.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30