• De pas 8-jarige Suzanne Barzilay won in haar categorie instap N2 de gouden medaille.
• De pas 8-jarige Suzanne Barzilay won in haar categorie instap N2 de gouden medaille. Foto: Aangeleverd

Twee gouden medailles voor DOS Vianen

Sport 432 keer gelezen

AMSTERDAM • Tijdens kwalificatiewedstrijden in de hogere divisies hebben turnsters van Gymnastiekvereniging DOS Vianen afgelopen weekend twee gouden en twee bronzen medailles in de wacht gesleept.

De pas 8-jarige Suzanne Barzilay won in haar categorie instap N2 de gouden medaille na een strijd met uitsluitend turnsters van Noordhollandse verenigingen. Vooral met haar oefeningen op balk en vloer maakte ze indruk en wist de concurrentie achter zich te houden. Ook was er goud voor DOS-turnster Liese Altorffer bij de jeugd 1, N4. Zij zette overtuigende oefeningen neer op brug en balk. Dana Verhoeks werd in deze categorie 7e, Kajsa Cannemeijer 8e.

Ben Hui Boer turnde in de categorie pupil 2, N2 een stabiele wedstrijd. Zonder grote fouten wist zij zich naar het brons te turnen met balk als beste toestel. Ook was er brons voor Nine Klazema bij de jeugd 2, divisie 2. Enigszins nerveus begon Klazema aan haar wedstrijd. Op balk enkele balansverstoringen maar dat maakte ze ruimschoots goed met een geweldige brugoefening.

Top tien
Bij de junioren 2e divisie wist Noa-Mae Blackwell afgelopen zondag nog een 6e plaats op te eisen. De senioren Margot de Boer en Sanne Oost vielen in hun categorie net buiten de top tien met een 11e en 13e plaats. Voor De Boer toch een knappe prestatie omdat zij vorig seizoen verplicht moest promoveren.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden