• Wim Bruls en Myrna Ouderkerk zien de toekomst van Gouwenes zonnig in.
• Wim Bruls en Myrna Ouderkerk zien de toekomst van Gouwenes zonnig in. (Foto: Peter Verbeek)

Geen LTV Gouwenes zonder vrijwilligers

  •   173 keer gelezen   Sport

EVERDINGEN • De feesten van LTV Gouwenes zijn legendarisch én gezellig. Dat was ook afgelopen zaterdag het geval, toen leden, aanhang en genodigden het 40-jarig bestaan van de tennisvereniging hebben gevierd. Negentien leden van het eerste uur zijn gehuldigd.

In dorpshuis De Biezen is op 22 november 1978 een tennisvereniging opgericht die LTV Everstein als doopnaam kreeg. De inwoners van Hagestein, Everdingen en Zijderveld hadden daar kennelijk naar gesmacht, want er werden liefst 171 leden ingeschreven. In eerste instantie zouden bij de Put van Hagestein tennisbanen worden aangelegd. Dag ging niet door. Uiteindelijk zijn ze, na overleg met de gemeente, gerealiseerd achter de velden van SC Everstein.

Tennishal
"Het toenmalige bestuur heeft al die leden drie jaar met niets tevreden moeten houden, want pas halverwege 1981 zijn de eerste twee banen aangelegd", vertelt oud-voorzitter Wim Bruls, lid vanaf de oprichting. "Begin 1982 is de naam gewijzigd in LTV Gouwenes, en een maand later is het clubhuis officieel in gebruik genomen. Dat is in fases fors uitgebreid, ook al doordat er een tennishal aan is gebouwd. Tevens is er een derde buitenbaan gekomen."

Zelfwerkzaamheid is de grote kracht van LTV Gouwenes, dat haar accommodatie volledig in eigen beheer heeft. Van de huidige 250 leden zijn er liefst zestig die als vrijwilliger zijn betrokken bij het reilen en zeilen van de tennisclub. "LTV Gouwenes is een gezonde vereniging die geen ledenstop heeft", zegt Myrna Ouderkerk, de huidige voorzitter. "Vanuit de open dagen hebben we gelukkig een redelijke instroom gehad in de leeftijdsgroep tussen 35 en 45 jaar. Hoef en Haag en Parijsch zijn voor ons interessante nieuwbouwlocaties om leden te werven. We hebben een leuke aanbieding met enkele gratis tennislessen en reductie op het lidmaatschap. Dat laatste is eigenlijk niet nodig, want met een contributie van 100 euro voor volwassen en 50 euro voor de jeugd zijn we veruit de goedkoopste tennisclub in de omtrek. En dat kan alleen doordat we zo veel goedwillende vrijwilligers hebben!"

Samen met tennisleraar Rick Seböck worden initiatieven ontplooid om de voorheen grote maar opgedroogde jeugdafdeling weer op poten te zetten. Dat heeft dit jaar geleid tot een uitbreiding van acht naar twintig leden. De club heeft nogal wat 60-plussers op de ledenlijst staan. Sedöck traint hen conditioneel maar heeft ook aandacht voor blessurepreventie. In het kader van duurzaamheid beschikken de masten sinds dit jaar over LED-verlichting. Komend voorjaar worden de buitenbanen vernieuwd, terwijl ook de veiligheid van het sportcomplex, in samenwerking met Vitaal Dorp en SC Everstein, alle aandacht heeft.

Peter Verbeek

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK