• Het bronzen DOS-team, v.l.n.r. Noa-Mae Blackwell, Margot de Boer, trainster Miranda Deurhof, Danique Meijdam en Eva Bax.
• Het bronzen DOS-team, v.l.n.r. Noa-Mae Blackwell, Margot de Boer, trainster Miranda Deurhof, Danique Meijdam en Eva Bax. (Foto: Aangeleverd)

DOS-team wint brons op NK

  •   252 keer gelezen   Sport

NIJMEGEN • Een turnteam van gymnastiekvereniging DOS Vianen heeft een unieke prestatie geleverd door brons te winnen tijdens het bondskampioenschap teams in Nijmegen. 

Eva Bax, Margot de Boer (Leerdam), Danique Meijdam (Leerdam) en Noa-Mae Blackwell hadden zich twee weken geleden tijdens de kwalificatiewedstrijden in supplement C geplaatst voor deze teamfinale. 

Door hun goede kwalificatie mocht het kwartet tijdens de finale de olympische volgorde turnen, te weten sprong, brug, balk en vloer. In de finale komen per onderdeel drie turnsters in actie en alle drie de scores tellen dan mee voor het puntentotaal.

Vloer
De oefeningen op sprong en brug werden prima uitgevoerd maar hier moest het viertal het niet van hebben. Op de onderdelen balk en vloer moest het gaan gebeuren. Ondanks enige oponthoud tijdens de wedstrijd hielden Meijdam, Blackwell en Bax het hoofd koel tijdens hun balkoefening. Met uiterste concentratie werd er nagenoeg vlekkeloos geturnd. Op vloer wisten de DOS turnsters zelfs het beste te presteren met hun netjes uitgevoerde oefeningen.
Mede hierdoor eindigde het team op een schitterende 3e plaats, een fantastisch resultaat voor deze turnsters en trainster Miranda Deurhof in een concurrentiestrijd met topsportverenigingen.

Individueel
De (landelijke) teamwedstrijden zijn achter de rug. Leiding en turnsters van DOS gaan zich nu opmaken voor het individuele wedstrijdseizoen die a.s. zaterdag van start gaat in Amersfoort met tien turnsters van de Viaanse vereniging.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK