•De heren van MHC Vianen (hier op archieffoto) pakten het kampioenschap.
•De heren van MHC Vianen (hier op archieffoto) pakten het kampioenschap. Foto: Peter Verbeek

Heren MHC Vianen kampioen

Sport 407 keer gelezen

UTRECHT • Door een 1-6 overwinning tegen Kampong 20 stelden de heren één van MHC Vianen zondag het kampioenschap veilig.

De mannen moesten nog één keer 'aan de bak'. Het kampioenschap lag voor het grijpen, maar de spanning was groot. Uit tegen Kampong moest worden gewonnen.

En via het doelsaldo kon de gedeelde eerste plaats worden omgezet in het kampioenschap.

Vianen ging fel van start en kwam al gauw op een 0-1 voorsprong, maar de gelijkmaker volgde even snel. De eerste helft werd afgesloten met een 1-3 voorsprong.

Na rust nam Vianen direct het initiatief. Door fantastische combinaties en een enorme inzet werd de eindstand bepaald op 1-6.

Toen begon het lange wachten: Voordaan moest anderhalf uur later spelen en had ook nog een kans op het kampioenschap.

Het doelsaldo van plus 15 bleek ruim voldoende voor het kampioenschap.