• VIKO won ook de laatste wedstrijd.
• VIKO won ook de laatste wedstrijd. Foto: Aangeleverd

VIKO sluit seizoen winnend af

Sport 462 keer gelezen

VIANEN • Korfbalvereniging VIKO speelde zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen. In Almelo werd met 12-15 van Achilles gewonnen.

Na een matige eerste helft rechtte de Viaanse hoofdmacht de rug en werd het seizoen afgesloten met een overwinning. Achilles opende de score met een afstandsschot, Romy Houweling maakte van korte afstand gelijk.

Mede door het grote veld lag het tempo lager dan normaal, bovendien had VIKO moeite om de bal door de korf te krijgen. Een trage, gelijkopgaande eerste helft was het resultaat.

Voortouw
Achilles nam het voortouw en scoorde steeds als eerste, waarna VIKO gelijkmaakte. Voor rust namen de Almeloërs een voorsprong van twee punten, maar Natascha Hazendonk scoorde de aansluitingstreffer, waardoor er bij een stand van 6-5 werd gerust.

Een magere score voor de Viaanse hoofdmacht, die dit seizoen gemiddeld 22 doelpunten per wedstrijd maakte. In de tweede helft moest er daarom uit een ander vaatje worden getapt.

Tweede helft
De eerste score in de tweede helft was voor Achilles. Namens VIKO beantwoordde Jeffrey Vlietstra dit met twee treffers op rij. Daarmee werd de stand gelijkgetrokken: 7-7. Achilles wist daarna nog één keer een voorsprong te nemen, maar de Vianezen zetten aan.

Via 8-8 werd een voorsprong van twee punten gepakt. De Almeloërs probeerden aan te klampen, maar na 9-10 werd de thuisploeg op een beslissende achterstand van vier punten gezet.

Pareltjes
De laatste twee doelpunten van VIKO waren twee pareltjes. Zowel Vikash Mahadew Missier als Jeffrey Vlietstra ronden een doorloopbal af, achter de korf langs met één hand. VIKO sloot daarmee een succesvol veldseizoen af met een 12-15 overwinning.

Na de zomerstop wordt in augustus begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. VIKO komt dan uit in de tweede klasse.

Oplegger met wasmiddel die op A2 in brand stond slaat 's nacht opnieuw rook uit, nachtelijke actie voor Brandweer Vianen 112 8 uur geleden
• Alle turnsters kregen een medaille en een diploma.
Jongste turnsters van SV Zijderveld, DOS Vianen en DSS Leerdam ontvangen medailles Sport 9 uur geleden