• Voor het eerst in de geschiedenis promoveert Servia naar de 2e divisie.
• Voor het eerst in de geschiedenis promoveert Servia naar de 2e divisie. (Foto: Peter Verbeek)

Mijlpaal voor Servia: promotie naar 2e divisie

  •   299 keer gelezen   Sport

VIANEN • Na bijna twee weken in spanning gezeten te hebben kwam voor de volleyballers van Servia afgelopen weekeinde het verlossende bericht: het eerste herenteam promoveert definitief naar de 2e divisie.

De vereniging schuift hierdoor steeds dichter naar de nationale top en kijkt reikhalzend uit naar de ongetwijfeld spetterende wedstrijden komend seizoen.

Promotiestress
Servia heeft afgelopen seizoen goed gepresteerd maar een kampioenschap bleek al snel onhaalbaar. Cito uit Zeist was oppermachtig en werd nagenoeg ongeslagen kampioen.

Gedurende het seizoen bleek een tweede plek echter wel haalbaar en met name in de eindfase van de competitie zette het team alles op alles om die tweede plek te pakken. Als tweede mag je deelnemen aan de nacompetitie met als prijs promotie naar de 2e Divisie.

Ook in die nacompetitie werd echter een tweede plek behaald waarmee de promotie niet direct een feit was. Er was echter goede hoop dat ook de nummer twee van die nacompetitie mocht promoveren maar daar was het nodige rekenwerk voor nodig. Blijkbaar zoveel dat het bijna twee weken duurde voor de definitieve beslissing kwam. 

Mijlpaal
De promotie is voor Servia een mijlpaal, nog nooit kwam de vereniging op een zo hoog niveau uit en hoewel het de vereniging voor een aantal uitdagingen stelt wordt er vooral uitgekeken naar het volgende seizoen.

Trainer Mark Meuleman is content met de promotie maar is zich ervan bewust dat versterking nodig is. "We willen komend seizoen goed voor de dag komen en dan is versterking een must. Bij de jeugd van Servia komt die helaas nog niet vandaan, we kijken dus vooral in de regio naar talenten. Er hebben al een aantal jongens meegetraind en daar zit zeker potentie bij, maar goede spelers zijn nog steeds welkom."

Volgens voorzitter Huib Zevenhuizen is de promotie een gevolg van het geleidelijk inslaan van een meer prestatiegerichte koers. "Hoewel de promotie nog enigszins onverwacht kwam is dit wel waar de vereniging naar streeft, niet alleen maar een gezellige familieclub maar ook een prestatiegerichte club. Het is een ontwikkeling die een aantal jaar geleden is ingezet en nu zijn vruchten begint af te werpen."

Volgens Zevenhuizen heeft de vereniging bij de meisjes een flink aantal talenten. "Helaas kiezen veel jongens op jeugdige leeftijd veelal voor voetbal of hockey, terwijl ze vaak de lengte hebben om als volleyballer veel beter uit de verf te komen. We zien die lange jongens uiteraard graag alsnog komen, wij leren ze dan wel volleyballen."

Uitdagingen
Naast de sportieve uitdagingen zijn er ook financiële en organisatorische uitdagingen. "Op dit niveau zijn meer en betere trainingsfaciliteiten nodig en alsof dat niet genoeg is zijn de inschrijvingskosten ook nog eens aanmerkelijk hoger", aldus Zevenhuizen.

De vereniging gaat de komende tijd dan ook op zoek naar uitbreiding van de sponsoring. "We komen nu natuurlijk wel op een niveau dat interessant is voor potentiele sponsors, de aandacht voor de vereniging zal groeien en daarmee ook de uitstraling. Iedere thuiswedstrijd is nu al een feest met een huis-dj en goed gevulde tribunes, voor komend jaar verwachten we dat dit nog verder zal groeien. Voor bedrijven een uitgelezen mogelijkheid daar onderdeel van te worden en zich daarin positief te onderscheiden."

Toekomst
De vereniging is trots op de promotie en trots op de mannen die het voor elkaar hebben gekregen. Zevenhuizen: "Met vertrouwen wordt uitgekeken naar volgend seizoen waarin ongetwijfeld genoten kan worden van prachtige wedstrijden in sportcentrum Helsdingen. En hoewel niemand het hardop zal zeggen wordt er stiekem al wel verder omhoog gekeken."

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK