Afbeelding

Colijn Wakkee schaakkampioen Lekstroom

Sport 283 keer gelezen

VIANEN • Na twee jaar heerschappij van Aart Baas heeft Colijn Wakkee de hegemonie bij schaakclub Lekstroom voor tenminste een jaar overgenomen. Afgelopen week versloeg hij runner-up Henny van Dijk.

In de interne competitie was er afgelopen eigenlijk slechts één partij die ertoe deed: die tussen Wakkee en Van Dijk. Aanvankelijk ging het er rustig aan toe. Beiden namen de tijd om hun stelling goed op te zetten.

Maar op het einde van de avond ontaardde het op het bord tot een kleine wildwestshow. Dames die in de aftrekschaak stonden, stukken die zo maar geslagen konden worden, maar toch weer niet. Over pionverlies werd niet eens nagedacht.

Verloren
Henny van Dijk, die dit jaar sterk speelt en al het hele seizoen in de top bivakkeert, moest nadat de rookwolken waren opgetrokken concluderen dat hij verloren stond. En dat is geen schande tegen Wakkee, die dit seizoen zonder meer de sterkste schaker is gebleken.

Hij heeft een rustige stijl van schaken, speelt gedegen en schat bijna alles goed in. Maar hij kan ook goed op de aanval spelen en zo nodig offeren. Al met al een waardige clubkampioen. Tegenover vijftien overwinningen stonden slechts twee nederlagen. Tevens passeerde hij de 2000 ELO-grens.

Overige uitslagen: Van Rooijen - De Haas: 0,5-0,5, De Bruyne - L. Dekker: 1-0, Schuddeboom - Bastiaans 0,5-0,5; Vlietstra - Van Kordenoordt 0-1, Post - Mimoun El Mohadji: 1-0, Stoutenbeek - Bras: 0-1, Den Boer - Jan Jansen: 0,5-0,5, Van den Beld - J. Visser: 1-0, Buikema - Bras: 1-0, Oude Vrielink - Cees van Schaik: 1-0, Hidde van Schaik - Nico Rischen 0-1.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden