• Archieffoto van Lisa Nieboer.
• Archieffoto van Lisa Nieboer. Foto: Ramon Oost

Turnsters DOS opnieuw succesvol

Sport 530 keer gelezen

ALKMAAR/AMERSFOORT • Turnsters van gymnastiekvereniging DOS Vianen hebben afgelopen weekend zilveren en bronzen medailles in de wacht gesleept in Alkmaar en Amersfoort. Daarnaast zijn er ook nog negen finaleplaatsen afgedwongen.

De twaalfjarige Nine Klazema turnde zaterdag haar halve finale bij de jeugd N2 (1e divisie) in Alkmaar. Klazema, een echte brugspecialist, wist ook nu een fantastische oefening te turnen waarmee ze de hoogste score behaalde. Op de overige onderdelen sprong, balk en vloer turnde ze netjes, veroverde hierdoor de bronzen medaille en kwalificeerde zich voor het NK op zaterdag 9 juni in Almelo. Ze turnt dan ook nog toestelfinales brug en vloer.

Regiofinale
Tijdens de regiofinale in Amersfoort in de categorie D1 turnde Nynke Kampen bij de instap een zeer goede wedstrijd. Vooral door haar vloer- en brugoefening wist ze het zilver op haar naam te schrijven. Clubgenootje Amy l'Abee werd vierde en kreeg hiervoor een bronzen medaille. Naast deze twee turnsters plaatsten ook Féline Blom (pupil 1) en Dana Verhoeks (pupil 2) zich voor deze districtsfinale. Verhoeks werd in haar categorie derde.

Onwennig
Op de gezichten van een aantal turnsters uit de categorie D2 was de spanning af te lezen. Zij waren verbaasd over de ruime turnaccommodatie waarin zij hun finale mochten turnen. Ondanks de nervositeit en enkele schoonheidsfoutjes kwalificeerden Karlijn Bergevoet (instap), Eva Wakkermans en Valerie Arnold (pupil 2) zich toch voor de districtsfinale.

De gekwalificeerden krijgen gezelschap van Lisa Nieboer. Zij won bij de pupil 1 het zilver.

                                                                                                                       

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden