• Winnares Sylvie Flantua met op de achtergrond ook nog haar twee clubgenootjes.
• Winnares Sylvie Flantua met op de achtergrond ook nog haar twee clubgenootjes. Foto: Aangeleverd

DOS-turnster Sylvie Flantua wint halve finale in Leek

Sport 582 keer gelezen

LEEK/AMERSFOORT • Turnster Sylvie Flantua heeft afgelopen zondag in het Groningse Leek de halve finale bij de pupil 2, N3 gewonnen en hiermee een ticket voor het NK in de wacht gesleept.

In deze categorie had gymnastiekvereniging DOS Vianen drie troeven in handen. Flantua turnde een uitstekende wedstrijd met de hoogste scores op brug en balk. Mede door deze goede oefeningen won ze goud, plaatste zich voor het NK en ook nog voor de toestelfinales brug en balk.

Clubgenootjes Manon Schuur en Liese Altorffer zullen met haar meegaan naar de finale in Waalwijk. Zij werden respectievelijk vijfde en tiende.  Een finaleplaats is er ook voor Eva Bax. Bij de senioren in de derde divisie werd zij vierde na een goed geturnde wedstijd.

Reserveplaatsen
Om voor kwalificatie in aanmerking te komen moet er optimaal geturnd worden want er zijn niet veel finaletickets te verdienen. Bij de instap N2 kwam Louiza el Berkani door een val van de balk niet in aanmerking voor directe plaatsing maar werd aangewezen als eerste reserve. Wel turnt zij de toestelfinale vloer. Ook was er een reserveplaats voor junior turnster Jolijn van Vliet. Zij kwam slechts een tiende punt tekort voor rechtstreekse kwalificatie.

Regiofinale
In Amersfoort wist Monique Huiveneers zich tijdens de regiofinale vierde divisie bij de senioren te kwalificeren voor het districtskampioenschap. Vooral met haar brug- en balkoefeningen maakte zij indruk en kreeg hiervoor hoge scores voor de uitvoering. Haar zevende plaats gaf recht op doorstroming naar de districtsfinale.
 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden