• Karlijn Bergevoet won goud bij de instap D2
• Karlijn Bergevoet won goud bij de instap D2 Foto: Ramon Oost

Turnsters DOS veroveren negen medailles

Sport 433 keer gelezen

LEXMOND/VIANEN • Met vier keer goud, één keer zilver en vier keer brons werd de laatste kwalificatiewedstrijd in de niveaus D2/D3 door turnsters van gymvereniging DOS Vianen uitstekend afgesloten.

Het eerste goud werd binnengehaald door Suzanne Barzilay bij de pré-instap D2. Barzilay, al zeker van kwalificatie naar de regiofinale, liet ook zaterdag zien dat dit verdiend was. Op balk en vloer was ze oppermachtig en met een ruime voorsprong won zij de wedstrijd.

Goud was er ook voor de 8-jarige Lisanne Stelte bij de pré-instap D3. Stelte turnde nu een betere wedstrijd dan tijdens de eerste kwalificatie en met haar 1e plaats is ook zij zeker van de finale.

Valerie Arnold wist mede door een goede brug- en balkoefening bij de pupil 2, D2 beslag te leggen op de gouden medaille.

Karlijn Bergevoet maakte het feestje compleet door bij de instap D2 een stabiele wedstrijd te turnen en het vierde goud voor de Viaanse vereniging op te eisen.

Kwalificatie
In de categorie pupil 1, D2 had DOS twee troeven in handen en beide meisjes kwamen op het podium terecht na een spannende onderlinge strijd. Lieve Bruinenberg won zilver en Lisa Nieboer pakte brons.

Ook dit duo zien we terug tijdens de regiofinale, evenals Linde Groenendijk (brons bij de pupil 1/D3), Indi Heeres en Femke Verkerk met hun respectievelijk derde en vierde plaats bij de pupil 2, D3.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden