Afbeelding

Teleurstellend verlies voor korfballers VIKO

Sport 141 keer gelezen

VIANEN • De korfballers van VIKO verloren zaterdag teleurstellend met 26-27 van Viking. Voor de ploeg uit Wijk bij Duurstede is deze winst van groot belang, omdat het team vecht voor handhaving in de tweede klasse.

Voor VIKO stond er niks meer op het spel, maar toch wilden de Vianezen hun sportieve plicht vervullen en dus vol voor de winst gaan. VIKO begon in gewijzigde opstelling. Emile Valkestijn verving de door ziekte afwezige Vikash Mahadew Missier. Door de twee vrije zaterdagen bereikte het team niet zijn normale niveau. Viking nam het voortouw en scoorde in een gelijkopgaande strijd steeds als eerste. Ruststand: 13-15.

Ook in de tweede helft behield Viking een kleine voorsprong. Na 16-18 leken de Vianezen de aansluiting te vinden. Uiteindelijk bracht Jeffrey Vlietstra zijn ploeg met twee punten op gelijke hoogte. Hij deed dat later nog eens. Toch trok Viking uiteindelijk aan het langste eind. VIKO eindigde de zaalcompetitie als derde in de 2e klasse. De Vianezen gaan zich nu opmaken voor de hervatting van het veldseizoen. Op het veld staat VIKO na 7 wedstrijden ongeslagen bovenaan in de 3e klasse met 4 punten voorsprong.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden