VIKO veerkrachtig, maar niet trefzeker genoeg

Sport 156 keer gelezen

BARNEVELD • De korfballers van VIKO speelden zaterdag in Barneveld met 19-19 gelijk tegen DWS.

VIKO kreeg in de eerste veel kansen, maar was niet trefzeker genoeg. In eerste instantie liep de score gelijk op, maar na 20 minuten kon DWS in een mindere fase van VIKO een gat slaan van 3 punten, stand 7-4. VIKO toonde zich echter veerkrachtig en Jeffrey Vlietstra noteerde nog voor rust de aansluitingstreffer, 8-7.

In de tweede helft was VIKO wat scherper, maar ook nu waren de Vianezen niet bij machte om het initiatief over te nemen. Vanaf 15-13 nam Maik van Kouterik aanvallend de honneurs waar en was Rules Buitelaar verantwoordelijk voor de verdediging.

De wissel had meteen effect. VIKO nam nu in elk geval het initiatief, maar dat vertaalde zich niet in meer scores. Een gemiste stip aan Viaanse kant en een dubieuze stip aan de kant van DWS tekenden de eindfase, die eindigde in een gelijkspel: 19-19.