Moeizame zege Servia tegen hekkensluiter

Sport 209 keer gelezen

VIANEN • De volleybalmannen van Servia boekten vrijdagavond in Koudekerk a/d Rijn een moeizame overwinning op hekkensluiter Aspasia: 1-3.

De wedstrijd begon door een irritante vertragingstechniek van de thuisploeg een uur later dan gepland Servia kreeg in de eerste set de pass niet goed onder controle. De blokkering van Aspasia aan de buitenkant was sterk: 26-24.

Ook de tweede set was niet al te best aan Viaanse zijde. Met het nodige geluk werd setwinst afgedwongen: 26-28. In de derde set kwam Servia op achterstand, maar door wat hulp van de scheids kwam het toch nog goed: 25-27.

Pas in de vierde set namen de Vianezen voor de eerste keer in de wedstrijd een flinke voorsprong. Ondanks een wat rommelig einde lukte het de mannen om de set en daarmee de wedstrijd binnen te slepen: 22-25.

Servia speelt aanstaande zaterdag een thuiswedstrijd tegen Waterlanders. De wedstrijd in sporthal Helsdingen begint om 16:30 uur.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30