• Luc de Zeeuw (met witte cap) in fel duel om de bal.
• Luc de Zeeuw (met witte cap) in fel duel om de bal. Foto: Natasja Cleassens

Waterpoloërs Aquarijn net een maatje te groot voor De Albatros

Sport 335 keer gelezen

VIANEN • Zaterdag trad het Viaanse herenwaterpoloteam van de Albatros aan in de derbywedstrijd tegen Aquarijn uit Nieuwegein. Momenteel staat Aquarijn op de tweede plaats en was voor het jonge Viaanse Team waarschijnlijk een maatje te groot.

Met de periodestanden 1-1,0-2,-2-1 en 1-3 wist het sympathieke Nieuwegeinse team de 4-7 overwinning mee naar huis te nemen.

In tegenstelling tot vorig week wisten scheidsrechters van der Linden en Swerissen de wedstrijd perfect aan te voelen, waardoor er optimaal gespeeld kon worden door beide teams. Waar het kon lieten scheidsrechters mooi door spelen en grepen in waar het nodig was.

Kwelgeest
De kwelgeest voor het Viaanse team was Fabian Driessen die voor de Nieuwegeinse heren vijf doelpunten voor zijn rekening nam en vele aanvallen van Albatros wist tegen te houden met zijn boomlange armen.

De mooiste actie deze wedstrijd kwam echter op naam van Ronald Angevaare, die in de derde periode van de wedstrijd met een backworp vanuit de twee lijn prachtig wist te scoren voor Albatros. Angevaare was voor Albatros deze wedstrijd de belangrijkste doelpunter maker met drie goals. Bas van Wiggen nam de laatste goal van Albatros voor zijn rekening deze wedstrijd.

Albatros en Aquarijn waren deze wedstrijd duidelijk aan elkaar gewaagd gezien de kleine verschillen in periodestanden. Voor Albatros is dit een positief signaal dat zij ook tegen de top redelijk mee kunnen komen en de mentale klap vorige week tegen Woerden goed hebben doorstaan.

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen IJsselmeer uit Huizen op het programma.

    

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden