Afbeelding

Schakers Lekstroom buigen voor jeugdig Magnus

Sport 259 keer gelezen

VIANEN • Het achttal van schaakvereniging Lekstroom verloor de uitgestelde wedstrijd tegen Magnus (Leidsche Rijn): 2,5-5,5. Magnus is begonnen als een jeugdschaakclub, maar inmiddels spelen er ook volwassenen mee.

Toch speelden op drie borden jeugdspelers tussen 10 en 16 jaar, en die konden er wat van. Gavin Wallace was de enige die zijn jonge opponent, na een onoverzichtelijk middenspel, wist te verslaan. Niet veel later verdubbelde Ben Schuddeboom de voorsprong.

Met een prachtige aanval gaf hij zijn tegenstander geen enkele kans en met een krachtige loperzet besliste hij de wedstrijd: 2-0. Wilfried Bras en Arie Post ondervonden de kracht van de andere jongelui.

Bras raakte al snel een stuk kwijt en deed daarna vergeefse pogingen om er nog een remise uit te slepen. Ook Post stond de hele tijd met de rug tegen de muur en zag geen kans zich aan die positie te onttrekken. Jan Jansen, bijna altijd goed voor tenminste een halfje, verloor kansloos.

Aart Baas had een koning die vrij geïsoleerd op het veld stond. Hij viel aan, kreeg kansjes, maar zijn opponente had toch het betere van het spel. Na veel gemanoeuvreer besliste ze de partij met een fraaie dame-zet. Eerste bordspeler Frank Lommers deelde in de malaise. Na een gelijk opgaand gevecht keerden de kansen. Colijn Wakkee speelde remise.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden