• Zangeres Joy van de band Joy Killed The Duke, winnaar van de eerste voorronde van JAMPOP 2019/2020
• Zangeres Joy van de band Joy Killed The Duke, winnaar van de eerste voorronde van JAMPOP 2019/2020 (Foto: Nico van Ganzewinkel)
fotoreportage

Joy Killed The Duke wint eerste voorronde JAMPOP Everdingen

  •   321 keer gelezen   Cultuur

EVERDINGEN • De Utrechtse band Joy Killed The Duke is zaterdagavond in 't Knooppunt in Everdingen winnaar geworden van de eerste voorronde van JAMPOP 2019/2020. Met name de stem en de performance van zangeres Joy werd door de jury als zeer indrukwekkend bestempeld. 

De band heeft een bijzondere stijl, die lastig te omschrijven is: een beetje tussen rock, gothic en metal in. "Probeer ook eens een ballad", oordeelde de jury. 

Het verschil met de concurrenten was overigens niet groot. The Veins uit Woerden speelde stevige rock met een dikke gitaarsound, aangevuld met een prima zanger met uitstraling. Echo Empire kwam met een strakke set, een prima sound en perfect samenspel. De drummer geeft deze aparte rockformatie een stevig fundament. 

Speechless
De avond werd geopend met een optreden van Speechless, een band van de muziekschool Vijfheerenlanden. De bandleden hebben al vaker bij JAMPOP gespeeld. Er is een duidelijke progressie waar te nemen. De band speelt rustige nummers, afgewisseld met wat robuuster werk dat met enthousiasme wordt gebracht. 

Tijdens deze eerste voorronde werd overigens ook de nieuwe geluids- en lichtinstallatie in gebruik genomen. De aanschaf is mogelijk gemaakt door Stichting Dorpshuis Everdingen met steun van het Oranjefonds.

De avond in 't Knooppunt werd bezocht door circa negentig bezoekers.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }