Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Voorstelling De Nachtwaker in theater Vianen

Cultuur 245 keer gelezen

VIANEN • Op maandag 28 oktober wordt in de Blauwe zaal van de voorstelling Nachtwaker van Het Filiaal Theatermakers gespeeld.

De voorstelling is onderdeel van het Kunstmenu dat door Kunst Centraal voor alle basisscholen in Vianen wordt verzorgd. Bij de voorstelling zijn de groepen 5-6 van De Rank, De Voorhof, De Wegwijzer en de Egbertusschool aanwezig. Wethouder Christa Hendriksen zal ook aanwezig zijn, om een deel van het programma dat Kunst Centraal voor alle basisscholen in Vianen verzorgt, bij te wonen.

Elke dag fietst hij stipt om 17:00 uur met een volle thermosfles, gesmeerde boterhammen en de krant naar zijn werk. Als alle andere mensen gaan avondeten installeert hij zich achter zijn bureau vol bewakingsmonitoren en gaat aan de slag. Zijn taak is heel helder: checken of alles is zoals het hoort te zijn. Maar als een deur zich keer op keer niet laat sluiten, moet hij natuurlijk op onderzoek uit…

De voorstelling Nachtwaker is onderdeel van het Kunstmenu van Kunst Centraal. Met het Kunst- en Cultuurmenu investeren duizenden leerkrachten en directeuren in de creatieve ontwikkeling van kinderen. Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht werken samen met talloze kunstenaars, podiumgezelschappen, instellingen voor cultuur en erfgoed, fanfares en molens. Samen investeren we in de creatieve kracht van de regio.

De roep om creatieve mensen wordt in de toekomst alleen maar groter en daarom willen scholen de creativiteit van kinderen stimuleren. En wie kunnen dat beter dan kunstenaars zelf? Daarom organiseert Kunst Centraal voor basisscholen ontmoetingen tussen kinderen en kunstenaars.

De voorstelling is op maandag 28 oktober van 12:45 tot 14:30 uur in de Blauwe Zaal van stichting Cultuur en Theater Vianen. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden