Lumiarschool verhuist naar Langendijk

  •   15 keer gelezen

VIANEN • De Lumiarschool in Vianen verhuist per augustus naar een nieuwe locatie aan de Langendijk 56. De basisschool is op dit moment gevestigd in een tijdelijke locatie bij een woonhuis aan de Prinses Julianastraat.

Deze plek bood echter slechts plaats aan zo’n tien leerlingen. Daarom was de basisschool al een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie. Een eerder plan om te verhuizen naar de voormalige locatie van Syndion aan de Prins Bernhardstraat viel echter in duigen. De Langendijk is een monumentaal pand met zo’n elf kamers.

De Lumiarschool gaat uit van een zogenoemd democratisch leerproces. Oftewel: dat kinderen zich beter ontwikkelen en beter leren als ze zelf mogen aangeven wat ze wanneer willen leren. Volgens de bedenkers van de onderwijsvorm is het logisch dat niet ieder kind op hetzelfde moment toe is aan het leren van bijvoorbeeld schrijven of lezen. Dus bij Lumiar mogen kinderen zelf het moment kiezen waarop zij iets willen leren.

Dat wil niet zeggen dat er geen structuur is bij Lumiar, maar ook deze komt ‘democratrisch’ tot stand. Dus: in overleg met ouders en kinderen. Nog een afwijking ten opzichte van het ‘normale’ onderwijs: Lumiar is vijftig weken per jaar geopend. 

De school organiseert verschillende informatiedagen in augustus. De eerste is op zaterdag 15 augustus om 14:00 uur. Meer informatie is te vinden op Facebook.

Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK