Paardenmarkt Vianen 2018
Paardenmarkt Vianen 2018

Paardenmarktcomité zoekt versterking

Algemeen 399 keer gelezen

VIANEN • Het Paardenmarktcomité in Vianen zoekt nieuwe bestuursleden. Er is dringend behoefte aan een penningmeester, iemand voor technische zaken en iemand die het contact met de kermisexploitanten onderhoudt.

Naast het bestuur zijn er vrijwilligers die helpen met allerhande praktische zaken.

"Veel organisaties zijn voor hun voortbestaan afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Dat is bij ons niet anders", zegt Trude Oorschot, verantwoordelijk voor pers en publiciteit.

"Veel Vianezen zullen zich niet kunnen voorstellen dat er geen Paardenmarkt meer is, want het hoort tenslotte al bijna 750 jaar bij deze Vrijstad. We zoeken mensen die deze traditie een warm hart toedragen en die het leuk vinden om daar hun steentje aan bij te dragen."

"De Paardenmarkt is Immaterieel Cultureel Erfgoed en de gemeente en het bestuur zijn daar trots op en hebben de plicht om dit erfgoed te beschermen. Er is veel draagvlak voor onder de bevolking, men ziet 't als de jaarlijkse familiedag met erwtensoep, oliebollen en paling. Maar de enthousiaste groep die 't mogelijk maakt vergrijst en zij geven graag hun kennis en kunde door aan een jongere generatie, zodat 't evenement kan blijven voortbestaan."

Nieuwe bestuursleden worden niet gelijk in het diepe gegooid. Trude: "De organisatie is een geoliede machine. Er is een uitgebreid draaiboek en met begeleiding van de huidige bestuursleden is een soepele instroom van nieuwe bestuursleden mogelijk." De meeste activiteiten zijn gepland in augustus, september en oktober. "De rest van het jaar valt het qua tijdsinvestering wel mee."

Geïnteresseerden kunnen een email sturen naar secretariaat@paardenmarktvianen.nl.

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden