Afbeelding
Foto: Aangeleverd

RvS verklaart beroepen tegen Sluiseiland ongegrond

Algemeen 341 keer gelezen

VIANEN • De afdeling rechtspraak van de Raad van State heeft de beroepen tegen het bestemmingsplan Sluiseiland ongegrond verklaard. 

De omwonenden werden op alle punten in het ongelijk gesteld. "Wat een teleurstelling voor alle direct betrokken en natuurlijk alle inwoners uit Vianen die ons gesteund hebben", schrijven ze op hun Facebookpagina Sluiseiland Uniek. "Wij gaan dit eerst verwerken en analyseren. Maar nu heerst vooral verslagenheid."

De omwonenden blijven van mening dat het 'volgooien van Sluiseiland' (en dan vooral het zuidelijke deel) een aantasting is van hun woonbeleving. "Wij bieden de handschoen aan de gemeente om nogmaals met ons in gesprek te gaan. Wij denken dat wij daar toch nog wel recht op hebben."

CPO groep
Wel grote vreugde bij de gemeente, de projectontwikkelaar en bij de CPO groep die in eigen beheer woningen wil realiseren op Sluiseiland. Achter de schermen is de groep ondanks de juridische procedures altijd gewoon doorgegaan met hun eigen plannen. "Maar wel met in ons achterhoofd dat we nog geen 100% zekerheid hadden. Dit bericht geeft lucht." Ook in de app-groep is de opluchting goed te merken. Gisteravond was er toevallig ook een ledenvergadering gepland van de CPO-groep. Daar werd het nieuws met grote vreugde ontvangen. 

"Onze plannen gingen door, maar we merkten dat nieuwe leden aarzelden om in te stappen met de onzekerheid die boven het plan hing. Nu dit is weggenomen kunnen we voluit door en ligt de weg open naar een geweldig plan met mooie huizen, een prachtige ligging en leuke mensen."

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden