Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Kunstuitleen Vianen maakt kunstreis naar Delft

Algemeen 96 keer gelezen

VIANEN • In aansluiting op de tentoonstelling Nieuw Delfts Blauw, die van 28 september tot en met 8 november in kunstuitleen Vianen wordt gehouden, houdt Kunstuitleen Vianen op zondag 29 september een kunstreis.

Het vertrek die dag staat gepland om 10:15 uur. Als eerste wordt er een bezoek gebracht aan de Koninklijke Porceleyne Fles in Delft, de laatst overgebleven aardewerkfabriek uit de zeventiende eeuw. Bij de Royal Delft Experience ontdekken de deelnemers de complete geschiedenis en het productieproces van Delfts aardewerk. Te denken valt aan een schilders demonstratie, een bezoek aan het museum en aan de fabriek, waar nog volop geproduceerd wordt.

Na dit bezoek gaat de reis verder naar World Art Delft, een centrum voor wereldkunst, cultuuruitwisseling en educatie. In deze groene oase wordt een lunch geserveerd. In de galerie is een tentoonstelling over twintig jaar WAD te zien, met werk van vijftig kunstenaars. Het unieke beschermde gebied leent zich voor een wandeling in de grote beeldentuin, de belevingstuin en de Hortus Oculus, een beeldentuin voor slechtzienden.

De kosten voor deze kunstreis, inclusief entree, gids, lunch en drankjes, zijn voor leden 40 euro en voor niet leden 45 euro. De kunstuitleen zal bemiddelen bij het carpoolen. Bij deelname van meer dan 25 personen wordt er mogelijk een bus gehuurd. In verband met te maken reserveringen graag zo snel mogelijk opgeven door het betreffende bedrag over te maken op NL70 TRIO 0212 2958 88 en een mail met naam en mobiele telefoonnummer te sturen naar kunstuitleenvianen@kpnplanet.nl.

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden