Boerderij in de Vijfheerenlanden.
Boerderij in de Vijfheerenlanden. Foto: Stichting Boerderij & Erf

Boerderij & Erf actualiseert boerderijen-beeldbank; fotografen gezocht

Algemeen 416 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Boerderij & Erf start na de zomer met het in beeld brengen van alle boerderijen in de Alblasserwaard, de Krimpenerwaard en de Vijfheerenlanden. De stichting is daarom op zoek naar vrijwilligers, die hier aan willen meewerken. Dit gebeurt in het kader van het Project Digitalisering, dat moet leiden tot een actuele boerderijen-beeldbank voor de drie genoemde gebieden.

De Stichting Boerderij & Erf Alblasserwaard-Krimpenerwaard-Vijfheerenlanden kreeg vorig jaar een bijdrage toegekend van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, die bedoeld is om het digitale boerderijenbestand te gaan optimaliseren. Dat is nodig, want de bestaande beeldbanken zijn samengesteld uit fotomateriaal uit te ver uiteenlopende perioden en gemaakt met verschillende doelen. Er zit daardoor weinig eenheid in de beelden. Bovendien ontbreken in de bestanden veelal de nieuwere boerderijen, dus ook de ruilverkavelingboerderijen.

Herfst
Voor de realisatie van het fotowerk is bewust gekozen om dit in de herfst aan te vangen, zodat er minder hinder ondervonden wordt van bomengroei en gebladerte.

Informatiebijeenkomst
Wie mee wil werken, kan zich aanmelden bij het secretariaat. Deelnemers krijgen een informatieset en op maandag 9 september geeft projectleider Dick de Jong uitleg in Museum De Koperen Knop te Hardinxveld-Giessendam. Het secretariaat is te bereiken via 0184-661425 of 06-53759618, secretariaat@boerderijenerf.nl.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden