• De clubkampioenen van LTV Gouwenes bij elkaar.
• De clubkampioenen van LTV Gouwenes bij elkaar. Foto: Peter Verbeek

Warme finaledag bij LTV Gouwenes

Algemeen 706 keer gelezen

EVERDINGEN • Na zeven dagen tennissen zijn zondagmiddag de finales van de clubkampioenschappen van LTV Gouwenes gespeeld.

De Everdingse tennisclub kampt, net als bijna overal in het land, met een slinkend ledenaantal. Dat had zijn weerslag want met 49 deelnemers van de bezetting van de clubkampioenschappen dunnetjes. De toernooicommissie had gekozen voor sterkteklassen A en B en had acht poules samengesteld (enkel- en dubbelspel). Daardoor was iedereen tenminste verzekerd van het spelen van drie partijen.

Na de gigantische regenbui van woensdagavond stonden de drie banen compleet blank. Dat zorgde voor een verregende eerste ronde. De tennishal werd ingezet voor het spelen van drie partijen, terwijl de buitenbanen na flink vegen vanaf 20.00 uur weer beschikbaar waren.

Een van de pechvogels was Daniëlle Burggraaf. Met haar partner Marja van Zante was ze een van de favorieten voor de titel in het DD A. In de derde partij scheurde ze haar achillespees en zat het toernooi er voor beiden op. Zonder al te veel problemen werd in de loop van de week toegewerkt naar de slotdag, waarop acht finales stonden gepland. De temperaturen waren in de eerste ronde dusdanig dat er prima kon worden getennist. In de loop van de middag werd het steeds warmer. Er is niet overwogen de partijen in te korten, maar iedereen zelf te laten kiezen voor het nemen van rustmomenten.

Afhaken

Rogier Kers, titelverdediger bij HE A, was tijdens de familiedag van SC Everstein dusdanig geblesseerd dat hij moest afhaken. De finale ging nu tussen clubtrainer Rick Sebök en Arno Korevaar, en het was niet erg verrassen dat Sebök die met duidelijke cijfers won: 6-1 en 6-4. Opvallend was dat er twee winnaars waren met nauwe familiebanden. Het GD B leverde, na een supertiebreak (10-5) een zege op van vader en dochter Johan en Shern van der Gun. Bij het DD B lieten de zusjes Monique van Hazendonk-Verweij en Willeke Verweij zich na hun partij als winnend koppel fêteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 3 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 5 uur geleden
• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden