Vijfheerenlanden gaat om tafel met organisatoren evenementen

  •   985 keer gelezen

VIANEN • Gemeente Vijfheerenlanden wil na de zomervakantie om tafel met evenementenorganisaties, om hen te informeren over hoe het aanvragen van een vergunning precies werkt in de gemeente. Dit laat het college van B&W weten in antwoord op vragen van CDA Vijfheerenlanden over de gang van zaken rondom het festival Titanium in Vianen. 

Enkele omwonenden hadden na dit hardcore-evenement vragen aan de gemeente, onder meer over de vergunningsaanvraag. De organisatie van Titanium kreeg namelijk pas 9 dagen voor het evenement plaatsvond, groen licht voor de vergunning. 

Deze toekenning ervan werd vervolgens een paar dagen later gepubliceerd, waardoor omwonenden eigenlijk geen kans hadden om bezwaar te maken. Normaal gesproken geldt er echter een termijn van 6 weken om bezwaar te maken op een vergunningsaanvraag. 

De gemeente erkent, na vragen van CDA Vijfheerenlanden, dat de aanvraag van Titanium in dit geval wel erg laat is goedgekeurd. Dit kwam volgens de gemeente omdat voor het festival percelen zijn gebruikt die eerder dit jaar van eigenaar zijn gewisseld. "Vanwege bovenstaande konden constructietekeningen en berekeningen pas in een later stadium worden getoetst. Derhalve kon de vergunning ook pas kort voor het evenement worden opgemaakt." 

Volgens Vijfheerenlanden komt het vaker voor dat vergunningsaanvragen pas in een laat stadium worden verleend. De gemeente erkent wel dat burgers hierdoor amper de kans hebben gekregen om bezwaar in te dienen, als ze dit hadden willen doen. 

Een informatiebijeenkomst na de zomervakantie moet organisatoren van evenementen beter in staat stellen om hun aanvragen op tijd in te dienen, zo hoopt het college van B&W. Via haar eigen website wil Vijfheerelanden ook actiever gaan communiceren over dit onderwerp. Bovendien krijgen organisatoren het verzoek om de gemeente eerder in te lichten over hun plannen.

De beantwoording van de vragen van het CDA is hier te vinden.    
 

Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }