• Kampioensteam De Panters
• Kampioensteam De Panters Foto: Aangeleverd

JG2 Voetbalteam Panters ongeslagen kampioen

Algemeen 490 keer gelezen

VIANEN • Het JG2 Panterteam van vv Brederodes is kampioen geworden van de KNVB competitie 2018-2019 G-Voetbal voor de jeugd, niveau 2.

Het team, dat alle wedstrijden won, bestaat uit Jamay van der Spoel, Vinny Prozée, Thijmen de Vos, Renz Bladt, Devon Eikelenboom, Matthijs Hagen, Mike Uittenbogaard, Wesley van Ommeren, Chayenne Eikelenboom, Niels Adose en keeper Redouan Choua. Ook coach Maikel de Roos en assistent coaches Herman Eikelenboom, Jos Bladt en niet te vergeten de grootste, kleinste fan Daley Eikelenboom deelden in de kampioensvreugde.

Samenspel
De Roos heeft er een paar jaar eerder bewust voor gekozen zijn team enige tijd uit de competitie te houden en in te zetten op trainen van conditie en samenspel. Natuurlijk hield hij rekening met de beperkingen van de kinderen, maar probeerde steeds het team sterker en beter te krijgen en niet zonder resultaat. Wel was het spannend om in 2018 weer mee te doen met de competitie. Maar na de eerste gewonnen wedstrijdjes en met twee keer per week trainen groeide het vertrouwen bij de kinderen. Elke wedstrijd gaven ze alles en bleven doorgaan, ook al was het fysiek zwaar.

Beperking
Het JG-Voetbal is voor alle kinderen die graag willen voetballen maar vanwege een beperking niet mee komen in een regulier jeugdteam. G-voetbal gaat uit van 'normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet'. De spelers van het JG2 Panters voetbalteam komen uit Vianen, Nieuwegein en Everdingen. Ze trainen twee keer per week op dinsdagavond en zaterdagochtend bij VV Brederodes in Vianen.

G-toernooi
Het G-team is zaterdag te bewonderen op Ajax-accommodatie De Toekomst, waar een G-toernooi voor eredivisieclubs wordt georganiseerd. De Panters nemen deel onder de vlag van FC Utrecht.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen.
100 kinderen genieten van Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen fotoserie 9 uur geleden
Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 12 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden