Afbeelding

Eerste horecagelegenheid opent deuren in Hoef en Haag

Algemeen 1.747 keer gelezen

HOEF EN HAAG • Wethouder Huib Zevenhuizen opende de nieuwe Woonwinkel in Hoef en Haag samen met Chretien van Essen, projectdirecteur van Hoef en Haag. De winkel is bedoeld als informatiepunt voor geïnteresseerden en kopers en als ontmoetingspunt voor bewoners. In hetzelfde pand is ook de eerste horecagelegenheid van Hoef en Haag te vinden: restaurant en lunchcafé De Keuken van Hoef en Haag.

De Woonwinkel is verhuisd van de Voorstraat in Vianen naar de Lekstraat 38 in Hoef en Haag. In dit fonkelnieuwe pand gaat Hoef en Haag CV - een samenwerking tussen gebieds- en vastgoedontwikkelaars AM en BPD Ontwikkeling -  een unieke samenwerking aan met restaurant en lunchcafé De Keuken van Hoef en Haag.

"Het was altijd al de bedoeling om Hoef en Haag, midden in het dorp, een gezicht te geven, aldus Stef van Berkel, verantwoordelijk voor de gebiedsmarketing van Hoef en Haag CV. Dat kan nu omdat het dorp na circa 600 verkochte woningen echt goede vormen begint aan te nemen. "We wilden een ontmoetingsplek voor bewoners en informatieplek voor belangstellenden combineren. Met dit idee wilden we functies samenbrengen en elkaar versterken, dat is met dit unieke concept gelukt."

De veelzijdige Karin Kramer, die kan steunen op een ruime ervaring in de horeca, catering en kunst gaat het restaurant en lunchcafé runnen. Haar stijl omschrijft ze als 'lokale wereldkeuken'. Ze kookt zo veel mogelijk biologisch met streekproducten die rechtstreeks afkomstig zijn van boeren en leveranciers uit de directe omgeving. Zo betrekt en versterkt ze ook lokale ondernemers bij haar concept.

In het hoekpand aan de Lekstraat kun je terecht voor lunch en koffie met iets lekkers of een glas wijn op het terras, maar Karin verzorgt er ook catering en diners op afspraak. Op termijn volgen er ook workshops en aanschuifmaaltijden voor bewoners. "Met het lunchcafé hoop ik voor wat levendigheid in de buurt te zorgen. De Keuken van Hoef en Haag moet voor de dorpsbewoners een gezellige, warme ontmoetingsplek worden. Met als extraatje een culinair tintje", aldus Karin.

Inmiddels vestigen zich de eerste winkeltjes aan de Brink in Hoef en Haag zoals een kapper De Haarboutique en een bloemenwinkel. Het Dorpshart krijgt in een periode van circa 2 jaar verder vorm door de vestiging van onder andere een supermarkt , huisartsenpraktijk en een basisschool.

De Keuken van Hoef en Haag is vanaf woensdag 12 juni geopend op woensdag en donderdag van 10:00 tot 17:00 uur, op vrijdag van 10:00 tot 19:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden